Archives

Kittens

Wij hebben op dit moment meerdere (koppeltjes) kittens (vanaf 4 maanden oud) in onze opvang zitten die op zoek zijn naar een nieuw huisje. Mocht u geïnteresseerd zijn in onze kittens neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 076 – 5 712 712 (ma t/m za tussen 11.00 en 16.00 uur).

Let op!: wij plaatsen deze kittens enkel als koppel of in een huis waar al een soort-/leeftijdsgenootje aanwezig is. 

 

 

Juultje 17509

Deze leuke, enthousiaste poes Juultje van ongeveer 4 jaar gaat graag wonen in een gezin waar ook oudere kinderen wonen. Ze leeft op bij veel aandacht en voor een spelletje met de hengel draait ze haar pootje niet om. Heeft u een plekje voor haar in uw gezinnetje?

Lizzy ( 16632) & Elmo (16631)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Sigrid, e-mailadres: mijlady2000@gmail.com , 06-14389533

Elmo en Lizzy zijn nog niet helemaal sociaal naar ons toe. Ze hebben nu meer aandacht voor de andere kittens die hier aanwezig zijn met spelen. Als we aan het spelen zijn met de iets jongere kittens komen ze wel even kijken op afstand, maar stiekem willen ze wel. Als ze een wat rustiger thuis krijgen en meer aandacht en geduld dan komt het wel goed. (Ze mogen ook apart weg, mits er een jonge sociale kat aanwezig is).

Voor meer info over Elmo en Lizzy kun je me bellen, WhatsApp of mailen

Binkie (16626) & Poekie (16625)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Jolanda van den Broek, e-mailadres: pleegkittensbreda@gmail.com

Binkie is een rustig, lief maar toch speels poesje. Ze is samen met haar zusje Poekie en broertje Pepper (zonder moeder) bij het dierenasiel gebracht. Toen ze bij ons kwam was het een beetje een bang poesje wat graag eerst vanaf een afstandje toekeek, voordat ze erbij kwam. Dat is nu niet meer het geval, maar misschien in onbekende omgeving in het begin weer wel. Dit zal naar verwachting snel over zijn. Ze is een poesje wat graag met je kroelt en bij je ligt, maar daarnaast ook graag speelt. Ze is alleen plaatsbaar samen met haar zusje Poekie, zodat ze met haar aan haar nieuwe omgeving kan wennen. En uiteraard samen kunnen stoeien 😉

Poekie is een speels, nieuwsgierig en lief poesje. Ze is samen met haar zusje Binkie en broertje Pepper (zonder moeder) bij het dierenasiel gebracht. Poekie is een poesje wat graag met je kroelt en bij je ligt, maar daarnaast graag speelt en nieuwsgierig is. Ze is alleen plaatsbaar met haar zusje Binkie, zodat ze nog samen kunnen stoeien. En Binkie vindt het ook heel fijn om met haar zusje bij zich te hebben.

Binkie en Poekie zijn gewend aan kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar). Ze spelen graag met ze en laten zich makkelijk door hen oppakken en aaien. Ze zijn nog niet buiten geweest en hebben er geen problemen mee om binnen te blijven.

Ben jij/zijn jullie geïnteresseerd in Binkie en haar zusje Poekie (en het liefst ook haar broertje Pepper)? Neem dan contact met ons op via pleegkittensbreda@gmail.com

Tommie (16142) & Teun (16141)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Patty van Hoorn, e-mailadres: pvanhoorn@casema.nl

Tommie is samen met zijn broertje Teun op zoek naar een nieuw huis. Hij heeft zich ontwikkeld tot een heerlijk speelse kitten. Hij gaat graag op ontdekkingstocht samen met Teun. Ook kan hij genieten van aandacht, houdt van aaien en kroelen en knuffelen. Tommie kan heel hard spinnen als hij aan het genieten is.

Teun is erg gericht op mensen. Hij houdt van kroelen en op schoot zitten. Hij is ook erg in voor spelen met veel verschillende dingen. Hij gaat het liefste met Tommie, zijn broer op avontuur om de wereld te ontdekken. Teun en Tommie zijn bij ons in het pleeggezin geboren.

Pimmie 13683 & Paake 14898

Hoi hoi, Pimmie en Paake hier.

LET OP! Paake is gereserveerd, Pimmie is niet gereserveerd

We hebben allebei een andere geschiedenis en zijn via een andere weg in de opvang belandt. Hier in de opvang hebben we elkaar echter leren kennen, kunnen het goed met elkaar vinden en het blijkt dat we qua karakter erg op elkaar lijken. We zijn naar onze mening dan ook echte lotgenootjes en stellen ons dan ook graag samen aan jullie voor. Samen naar hetzelfde huisje verkassen zouden we erg leuk vinden, maar los van elkaar verhuizen is ook prima zolang daar een andere sociale kat aanwezig is.

Pimmie
Pimmie, zijn broertjes en moeder kwamen in september 2020 bij de dierenopvang binnen nadat ze waren gevonden in een moestuin. Omdat de kittens toen nog vrij jong waren (geschat op ongeveer 15 weken oud) is het gehele gezin ondergebracht bij een pleeggezin. Pimmie genoot daar echt van alle aandacht, lekker spelen en samen knuffelen. Maar was wel wat eenkennig in het contact naar mensen. Zo vond hij bezoek spannend en ging hij deze liever uit de weg.

Pimmie is uiteindelijk ook herplaatst bij een nieuw adresje, maar helaas werd zijn karakter wat onderschat door de nieuwe baasjes. Die verandering door de verhuizing was namelijk zo groot dat Pimmie erg moest wennen en zich het liefst ergens verstopte. Hij had ineens ook heel het huis tot zijn beschikking, er gebeurde van alles om hem heen en zijn nieuwe baasjes wilde hem iets te graag en te snel al knuffelen. Hierdoor sloeg de paniek regelmatig toe waarbij Pimmie zelfs via het behang omhoog probeerde te klimmen. Toen duidelijk werd dat hier geen goede match was, is Pimmie teruggekomen naar de opvang.

Paake
Paake is samen met twee huisgenootjes bij de dierenopvang binnengekomen, omdat hun baasje om gezondheidsredenen niet meer voor de katten kon zorgen. De katten zaten constant bij elkaar in de buurt, dus lange tijd is geprobeerd om voor alledrie de katten een nieuw adresje te vinden. Ze vonden alledrie het verblijf in de opvang erg spannend, maar Paake nam al snel de voorhand en zocht steeds vaker toenadering tot zijn verzorgers. Toen het ijs eenmaal was gebroken, vond hij het ook regelmatig erg fijn om aangehaald te worden. Toen uiteindelijk Pimmie werd geïntroduceerd in hetzelfde verblijf als waar het drietal zat, ontstond er al snel een band tussen hem en Paake. Hierop werd besloten om de vier katten als twee individuele koppels te herplaatsen. Dat is bij het ene koppel gelukt, maar in het geval van Paake en Pimmie dus nog niet. Om die reden is de eis om samen te verhuizen er niet meer.

Wat zoeken wij?
Het is fijn als het nieuwe baasje al ervaring heeft met katten en de tijd, rust en het geduld heeft om ons rustig te laten wennen. Een huishouden met kinderen of andere dieren dan katten, is aan ons niet besteed. Ook willen wij niet meteen een heel huis moeten ontdekken, maar willen we de eerste tijd rustig kunnen wennen vanuit een eigen kamertje.

Denk jij de perfecte match voor (één van) ons te zijn? Neem dan snel contact op met het dierenasiel om een kennismaking te plannen!

Mino 15357 & Bob 15347

LET OP! WIJ ZIJN GEEN BEGINNERSKATJES.

Wij zijn Mino en Bob, twee katers van ongeveer 1,5 jaar.
We woonden samen met een heleboel katten in een huis, maar ons baasje kon niet meer voor ons zorgen en dus gingen we naar de opvang.
Nu zoeken wij een nieuw thuis bij mensen die heel veel geduld hebben.
Ons baasje kon ons namelijk geen aandacht geven en dus vinden we mensen erg spannend en ook een beetje eng.
We lopen wel rond en houd alles in de gaten, spelen met muisjes en balletjes, maar kom je te dichtbij dan kan je een tik krijgen.
Dat is ons echt nog veel te eng.
De verzorgers verwachten dat met heel veel tijd (denk in maanden) en geduld dit vast beter gaat in een eigen thuis.
Kindjes dat willen wij niet in ons huis; wel willen we absoluut samen wonen met elkaar.
We woonden in mijn vorige huis alleen binnen, maar een afgezet balkon zullen wij ook wel fijn vinden om een frisse neus te halen.
Om ons te laten wennen is een aparte kamer waar niet teveel inloop is absoluut een must. Ook elke dag een vleesje/visje werkt heel goed voor ons.

Sjaakie (16569) & Karel (16568)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Wendy en Jeroen, e-mailadres: wendyjeroenpleeggezin@gmail.com

Hallo hier zijn, Sjaakie en Karel…. Ik Sjaakie ben samen met mijn broer gevonden in het bos. Ja dat was echt heel eng hoor! Maar gelukkig waren daar lieve mensen die de dierenambulance belde en zo kwamen wij bij een lief pleeggezin. Daar bleek dat ik Sjaakie een navelbreukje had en dit is succesvol opgelost. Ook kwam het pleeggezin er achter dat wij gek zijn op eten. Als we het bakje al horen, komen we aangesprint. Je snapt dus wel dat lekker eten hoog op ons verlanglijstje staat! Net als veel speelgoed en een heerlijke deken voor op de bank, waar wij en jij dan samen op kunnen chillen en knuffelen. Wij zijn wel kleine draken en vinden alles zeer interessant. Waar jij bent, zijn wij ook! Kinderen geen probleem, als ze maar begrijpen dat we op z’n tijd ook rust nodig hebben… Heb jij veel tijd om te knuffelen, leuk speelgoed en vooral lekker eten? Neem dan snel contact op met onze pleegouders. Vertel in je mail wel duidelijk in welke situatie wij terecht komen. Hopelijk tot snel. Poot, Sjaakie en Karel

Bliss (16541) & Noon (16558)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Familie Wagenvoorde, e-mailadres: cleovoortje@live.nl

Hey, wat leuk dat je een kijkje bij ons neemt. Ik ben Bliss en kwam in dit pleeggezin toen ik 7,5 week oud was. Noon kwam een paar dagen later en was 4 weken oud. Ik vond het erg spannend in het begin, mijn broertje Noon was meteen een stoere vent. Noon is ontpopt tot een (pleeg)mamma’s kindje, Wij vermaken ons prima met elkaar en als wij klaar zijn met kittenkwaad uithalen, vinden wij het heerlijk om in elkaars armen in slaap te vallen en ook bij pleegmamma liggen we graag in haar armen. Bliss geeft graag kusjes en houdt van een praatje, Noon vind het fijn om even op je hand te sabbelen. We vinden het geweldig om samen met de speelgoedhengel te spelen en rennen graag door de kattentunnel. Heerlijk vinden wij het om in de 2,5 meter hoge krabpaal te klimmen & dutjes te doen. Het is fijn om een voertoren te hebben, voerpuzzels of samen voerspelletjes te doen. Wij zoeken iemand met veel geduld, die graag met ons speelt en genoeg klim/speelmogelijkheden heeft. Denk je dat wij een geschikte match zijn, dan zouden mijn pleegouders het fijn vinden als je een e-mailtje stuurt met informatie over jezelf, de woonsituatie (huis, flat, etc.), ervaring met katten (met name kittens) naar (cleovoortje@live.nl), zodat zij kunnen kijken

of de match op papier er is.

Meer katten in ons asiel

Door het grote verloop in katten, is de kans groot dat niet al onze beschikbare katten al een profiel hebben op de website. Wil je weten wat er nog meer in ons asiel verblijft? Neem dan contact met ons op.

Voorlopig is het alleen mogelijk om op afspraak een kijkje te nemen bij onze dieren. Neem daarvoor dan ook contact met ons op.