Archives

Gizmo 15650

Deze ondernemende dame is Gizmo van net 1 jaar oud. Zij is bij ons binnengekomen, omdat ze niet overweg kon met de andere kat in huis. Hier in de opvang is ze echter wel bevriend geraakt met kater Bink die al een nieuw huisje heeft gevonden.
Gizmo is erg nieuwsgierig aangelegd en ziet hier dan ook vaak voor de deur te wachten en te kijken wat onze medewerkers allemaal aan het doen zijn. Ze doet dan ook haar uiterste best om de aandacht de krijgen.  Gizmo is dus erg gericht op aandacht van mensen, maar stelt tegelijkertijd wel eisen aan die omgang. Zo komt ze zelf wanneer ze aandacht wil, maar houdt er niet van als mensen te opdringerig zijn. We zoeken voor Gizmo dan ook een situatie zonder kinderen, waar ze lekker haar eigen ding kan doen. Wij verwachten dat zij ook graag buiten op verkenning gaat, dus zoeken we voor haar een nieuw huisje waar ze uiteindelijk veel naar buiten kan en mag.

Sara 16052

Gezellige kletskous zoekt medekletskous

Sara van 9 maanden is bij ons terechtgekomen vanwege een allergie van de eigenaar. Ze is een kroeldoos eerste klas. Ook kan ze spelen en jagen als de beste. Ze is gewend om veel buiten te zijn, maar komt ook graag binnen voor een kroel. Omdat ze veel buiten te vinden is zoeken wij voor haar een buurt waar niet al teveel verkeer langskomt.

Ollie 15674

OLLIE IS EEN BABBELAAR

Ollie is een leuke kat van 6,5 jaar. Ze is als kitten van ongeveer 6 weken bij de vorige eigenaren in huis gekomen en dat kan je af en toe merken aan haar gedrag. Ze schrikt snel van geluiden en ze heeft even nodig om het vertrouwen in ons (mensen) te krijgen. Als ze jou het vertrouwen heeft gegeven dan is ze een gezellige babbelaar.

Babbeltje (15168)

Deze katten verblijven in één van onze pleeggezinnen die zijn geselecteerd door het Dierenopvangcentrum Breda. Bij interesse kunt u zelf contact opnemen met het pleeggezin.
Familie Roks, e-mailadres: roks.merel@gmail.com

Babbeltje is een rustig katje, dat haar naam te danken heeft aan de gezellige kletsgeluidjes die ze maakt. Ze kwam in slechte staat bij ons binnen, met epileptische aanvallen en we twijfelden of ze wel kon zien. Al snel bleek dat ze op sociaal vlak niet veel gewend was. Zo vond ze aanraking eng en raakte in paniek als je haar wilde pakken. Inmiddels kan Babbeltje op rustige momenten erg genieten van een kroelpartij, maar vastpakken vind ze nog steeds geen goed idee. Dat zal haar toekomstige eigenaar dan ook moeten respecteren. Het zicht van Babbel is beperkt. In een veilige omgeving, die ze op haar gemakje kan verkennen, weet ze zich prima te redden en dan is ze een vrolijke, meestal rustige poes. Maar voor de veiligheid plaatsen we haar alleen op een plek waar ze binnen mag wonen. Babbeltje is, ondanks dat ze niet veel gewend is, niet verlegen en ze kan vol enthousiasme een paar keer achter elkaar de trap op- en afrennen of achter een balletje aan gaan. Haar grootste liefde is echter eten en ze zal je zeker door het huis achtervolgen als ze je vertrouwd en in afwachting is van een lekker hapje. Haar liefde voor eten maakt het gelukkig makkelijk om de epilepsie medicatie toe te dienen die ze permanent, tweemaal per dag met wat vlees krijgt (kosten voor de medicatie zijn +/- 10 Euro per maand). De epilepsie is daarmee nu volledig onder controle. We zoeken voor Babbel een liefdevol baasje die haar de tijd en ruimte gunt om langzaam aan haar omgeving te wennen, zodat ze zich nog verder kan ontpoppen tot een zelfverzekerde kat.

Timon 15478

Charmante kater Timon van 2 jaar zoekt een huisje met een tuintje om in rond te kunnen rennen. Timon is een actieve jongen met veel energie. We zoeken dan ook iemand die samen met hem met bijvoorbeeld een hengeltje of d.m.v. voerzoekspelletjes ervoor kan zorgen dat hij deze energie kwijt kan elke dag.

Nemo 15081

Nemo is uit haar schulpje gekropen

Nemo is een poesje van ongeveer 1,5 jaar jong. Ze heeft in haar leven heel veel buiten geleefd en kent huiselijke situaties niet of nauwelijks. In het begin was dit ook heel erg duidelijk doordat ze naar ons veel blies en uit wilde halen.

Nu zijn we een aantal weken verder en heeft ze geleerd dat wij mensen eigenlijk helemaal nog niet zo eng zijn; eigenlijk best meevallen. Ze komt nu naar je toe en geeft kopjes aan je benen en als je haar wil aaien mag dat gewoon.

Voor Nemo zijn wij nu op zoek naar een thuis waar ze de eerste maanden mag wennen, zodat ze na een tijdje zich helemaal kan geven. Dagelijks een beetje vlees doet wel wonderen ♥

 

Happie 15629

HAPPIE: KROELKONT 1E KLAS

Happie is een grote kater van ongeveer 6 jaar oud. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, maar wel op zijn voorwaarden en wanneer het hem uitkomt.
Happie is een kroelkont eersteklas die ligt te rollen aan je voeten van blijdschap.
Omdat Happie een flinke kat is zoeken wij voor hem een ruim huis met tuin van waaruit hij de buurt kan verkennen. Ook moet hij regelmatig gekamd worden en zal hij zo nu en dan naar een kattentrimmer moeten.

Pimmy 13683 & Paake 14898

Pimmy heeft vriendschap gesloten met Paake

Update vanuit het asiel:

PimmY heeft vriendschap gesloten met Paake (van de drieling Paake, Peeke en Pooke), nu zou het zo fijn zijn als wij voor hun samen een huisje konden vinden. En dan ook nog een thuis voor Peeke en Pooke, wat een geluk zou dat zijn ?!

Verhaal van het pleeggezin waar Timmy verbleef:

Timmy en zijn broertjes kwamen begin september vanuit een moestuin, samen met hun mamma bij ons wonen. Ze waren toen al 15 weken oud, angstig en niet gewend aan mensen. Inmiddels is hij wel gewend om samen met de pleegouders in een huisje te wonen. Hij houdt echt van aandacht, lekker spelen en samen knuffelen. Maar is nog wel wat eenkennig in het contact naar mensen. Zo vindt hij bezoek nog spannend, en gaat hij dit liever uit de weg.

Timmy vindt het heerlijk om tegen je aan te hangen en te kroelen op de bank of op bed. Daarnaast is hij natuurlijk helemaal gek op vogeltjes kijken, en achter een balletje aan rennen. Het is bij ons een heerlijke mannetje, maar in een nieuw huisje zal hij opnieuw weer tijd nodig hebben om te wennen. Daarom zoeken we voor hem een rustig huisje zonder kleine kinderen of andere huisdieren. Als er al wel een speelmaatje is, dan is dat niet erg, maar moet de introductie heel langzaam gebeuren. Het pleeggezin of asiel kan hier tips voor geven,
Als hij eenmaal gewend is aan het nieuwe huisje zou hij graag ook naar buiten willen om lekker rond te rennen in een tuin. Het is fijn als het nieuwe baasje al ervaring heeft met katten en de tijd, rust en het geduld heeft om hem rustig te laten wennen. Een ding is zeker, als hij je in zijn hartje sluiten dan heb je een enorme lieve gezellige knuffelkont die wel de nodige aandacht van je zal vragen.

Jelke 15111

Jelke, poes van 1,5 jaar, is samen met een grote groep andere katten bij ons binnengekomen, omdat ze daar niet in de voor hen juiste situatie zaten. We merken dat zij menselijk contact niet gewend is geweest in haar jonge jaren. Onze volhoudende stagiaires zijn nu zover gekomen dat Jelke naar beneden komt, samen met haar kamergenootjes, om snoepjes te pakken en zo af en toe te spelen met een hengel. We merken wel dat Jelke door de andere katten meer durft en dus plaatsen we haar enkel met een andere kat.

Jelke is een verlegen, wat banger katje. Ze bekijkt het liefste alles van een afstandje.

Houd bij deze kat rekening met een lange gewenningstijd (denk in maanden).

Ibis 15290

IBIS, POES VAN 5 JAAR OUD ZOEKT EEN BOERDERIJ O.I.D.

Ibis is een poes van ongeveer 5 jaar oud. Wij hebben haar leren kennen als een angstig katje wat in haar kittentijd waarschijnlijk niet veel gewend was.

We zoeken voor haar een huis waar ze veel buiten mag zijn, maar ook een fijne schuilplek heeft voor als het vies weer is. Ook wil ze graag een hapje (brokjes) en een drankje (water) op zijn tijd.