Archives

Humphrie 19793

HUMPHRIE GAAT GRAAG OP BOEVENPAD 

Hoi hoi, ik ben Humphrie en ben al 8 maanden hoor. Al een hele grote kater die al best stoer is. Maar, ik ben ook een beetje druk zeggen ze hier. Ik kan wel stil zitten hoor, maar dat vind ik niet leuk, dus ben steeds op zoek naar iets te doen. Ik doe heel veel voor eten! Zo kan je mij veel dingen leren. Maar….als we dan even rusten moet je de snoepjes wel goed opbergen, want ik ga zoeken en eet dan de snoepjes met zakje en al op :O
Kinderen ga ik denk ik heel leuk vinden, als ze maar niet steeds achter mij aan rennen. Andere huisdieren vind ik stom. Dus ik speel graag met jou en jouw huisgenoten 🙂
Kom je een keertje kennis met mij maken?

Nina 19726

Vrolijke dame met energie voor 10

Nina is een vrolijke dame van ongeveer anderhalf jaar. Ze heeft energie voor tien en wil kunnen rennen, springen en spelen in haar nieuwe huisje. Ook buiten verwachten we dat ze heel de tuin wil ontdekken en een echte bomenklimmer is.
Ze kan wel snel schrikken van bepaalde bewegingen en dus plaatsen we haar niet bij al te jonge kinderen.

Switch 19837

SWITCH; HEEL GEZELLIG

Switch is een gezellige kater van ongeveer 2,5 jaar. Hij kwam met vergiftigingsverschijnselen binnen, maar gelukkig is dat allemaal meegevallen. Nu mag deze lieverd op zoek naar een nieuwe woning waar de buurt ook veilig is voor hem. Hij vindt het heel leuk om bij je te zijn, maar wil ook graag een blokje om. Kinderen vanaf 12 jaar daar zal Switch ook wel mee overweg kunnen.

Peerke 19324

PEERKE IS GRAAG BUITEN

Peerke is met een vangkooi gevangen. Wij vinden hem hier heel angstig, daarom willen wij hem in een grotere ruimte nog even beter observeren. Wel merken we dat hij heel erg naar andere katten toetrekt in positieve zin. We plaatsen hem dan ook alleen als er al een andere kat aanwezig is of samen met een andere asielkat.

Peerke plaatsen wij niet bij honden of kinderen. Wel zien wij hem graag ergens wonen waar hij veel buiten mag zijn, maar waar er ook een binnenruimte voor hem is waar hij kan schuilen bij slecht weer.

Update 21-4: Peerke begint steeds meer toenadering te zoeken en begint te ‘kletsen’ met sommige verzorgers. We krijgen zelfs kopjes tegen onze benen aan. Aanraken is nog een stapje te ver. 

Lizzie 16942 & Cammy 16943

TWEE DAMES OP DIEET

Deze twee dames komen van hetzelfde adres. Lizzie, een poes van vijf jaar oud en Cammy, een poes van zeven jaar oud. Beide dames zijn in het begin wat afwachtend maar bij rustige benadering komen ze tevoorschijn en willen dan best even een kroeltje krijgen. Lizzie is wat vlotter en komt sneller naar je toe dan Cammy.

Beide dames hebben veel buiten geleefd en daarom zoeken wij ook een plekje waar een tuin aanwezig is.

De afgelopen maanden hebben de dames problemen gehad met de ontlasting. Dit is nu stabiel doordat ze alleen I/D brokken krijgen van Hills. Qua kosten kom je dan op ongeveer 35 euro voor twee katten.

Gwyn 16906

GWYN KIJKT DE KAT UIT DE BOOM

Gwyn is een afwachtend katje van ongeveer 2 jaar oud. Zij is een echte ‘kat uit de boom kijker’. Hoewel ze nieuwsgierig is naar wat wij allemaal doen, vindt ze het wel spannend om geaaid te worden. Wij hopen dat ze zich bij haar nieuwe personeel wat meer laat zien. Inmiddels doet ze dat in het asiel ook al. Ze komt voor een aai, maar het liefst is ze gewoon in de buurt. Ze wil best wel contact met mensen maar dat gepluk aan haar lijfje hoeft voor haar niet zo :).

Roel 19427

ROEL VINDT MENSEN HEEL ENG

Roel is een kater van ongeveer drie jaar oud. Hij werd gevangen met een vangkooi omdat hij al enige tijd aan het rondzwerven was en niemand hem kon benaderen.

Ook hier in het asiel vindt Roel het contact met mensen heel eng. Daarom zien wij hem graag ergens gaan wonen waar hij veel buiten mag zijn, maar waar er ook een binnenruimte voor hem is.

Bij buitenkans-katten worden er geen adoptiekosten in rekening gebracht.

Nelson 19313

NELSON KOMT NOG NIET UIT ZIJN SCHULP

Nelson is een kater van ongeveer vier jaar oud. Hij is gevonden op straat en wil graag weer in een wat meer  beschutte omgeving gaan wonen.

We vinden het fijn als er goed voor hem gezorgd gaat worden. Een hapje in de vorm van brokjes en een drankje in de vorm van water zouden altijd tot zijn beschikking moeten staan.

Hier in het asiel vinden wij het lastig om echt contact met hem te maken, maar wellicht kan dat in de toekomst nog veranderen.

Bij buitenkans-katten worden er geen adoptiekosten in rekening gebracht.

Gio 19071

GIO BOUWT AAN ZIJN ZELFVERTROUWEN

Dit is Gio! Hij kwam bij ons binnen toen het helemaal niet goed met hem ging. Hij kon namelijk niet plassen. Daarom is hij meteen naar onze dierenarts gebracht, waar hij goede medische zorg heeft gekregen. Nu krijgt Gio brokjes waardoor de struvietstenen niet meer terug kunnen komen. Deze brokjes eet hij goed.

Intussen is Gio steeds zekerder geworden in zijn gedrag al vindt hij mensen in zijn buurt nog niet helemaal geweldig.

We gaan bekijken hoe hij het doet in de losloopverblijven. Mochten er veranderingen optreden in zijn gedrag dan zullen wij zijn verhaal aanpassen.

Sjan 18281

SJAN VINDT MENSEN MAAR ZO ZO…

Sjan is een poes van ongeveer vijf jaar oud. Mensen vindt ze maar zo zo, of eigenlijk moeten die gewoon niet te dicht in haar buurt komen.

Voor haar zoeken wij een plek waar ze veel buiten (boerderij of manege) mag zijn en waar ook een fijne schuilplek is waar ze mag verblijven als het vies weer is. Ook wil ze graag een hapje (brokjes) en een drankje (water) op zijn tijd.

Bij buitenkans-katten worden er geen adoptiekosten in rekening gebracht.