Archives

Mila 23395

Mila is een kruising van bijna 7 jaar (17-03-2016). Ze is bij ons binnengekomen omdat ze gevochten heeft met het andere hondje in huis, helaas is dit toen niet goed afgelopen.

Mila is een erg lief hondje, maar snel onzeker en bang. Ze heeft hier bij ons dan ook erg moeten wennen en ze heeft tijd nodig gehad om ons te leren vertrouwen. Als het vertrouwen er eenmaal is, dan is Mila ontzettend graag bij je. Ze komt knuffelen, kroelen en kusjes geven en ze is ook heel speels. Deze dame ravot graag en rent graag achter een speeltje aan. Ze doet ook graag een trekspelletje en laat dan ook netjes los. Het is voor Mila erg belangrijk dat zij naast het fysieke stukje van wandelen en spelen ook mentaal uitgedaagd worden. Deze dame is namelijk enorm slim! Een zoekspelletje heeft ze snel genoeg door en ze houdt er ontzettend van om haar neus te gebruiken.

We merken dat ze met wandelen graag haar neus volgt en we denken dan ook dat het voor haar zelfvertrouwen goed zou zijn om met haar een speurcursus te doen. Deze dame heeft wel een jachtinstinct wat betekent dat ze niet zomaar los kan lopen en ze niet bij andere dieren geplaatst kan worden. Ook met kleine honden kan ze niet overweg. Gezien haar verleden zoeken wij voor Mila een situatie waarin zij het enige huisdier is.

Als Mila eenmaal een vertrouwensband met je gecreëerd heeft, dan vindt ze het moeilijk om afstand van je te nemen. Mila voelt zich niet fijn zonder haar vertrouwenspersoon en kan daarom niet goed alleen zijn, we zoeken voor haar dus een baas die hiermee aan de slag gaat. Maar er ook rekening mee houdt, dat Mila de eerste periode niet alleen thuis kan blijven.  Mila kan eventueel bij kinderen vanaf 12 jaar geplaatst worden.

Bent u degene die deze knappe dame voldoende uitdaging kan geven, maar ook kijkt naar haar levensbehoeftes? Dan horen wij graag van u!

Robert 22113

Robert is een Jack Russel van bijna 2 jaar (01-01-2021) oud. In augustus 2022 is hij als vondeling bij ons binnengekomen. Kort daarna is hij geadopteerd. Helaas is hij bij ons teruggebracht, omdat het geen match was. Robert is namelijk een echt jackie. Hij kan zijn grenzen duidelijk aangeven. Dit doet hij door te happen of te bijten. Hoewel hij dan stoer gedrag laat zien, is hij eigenlijk helemaal niet zo stoer. Deze jongen kan namelijk in bepaalde situaties toch onzeker zijn. Tijdens de kennismaking zullen wij er dieper op in gaan hoe je met dit gedrag moet gaan.

Deze knul is wel een actief en bezig ventje. Hij gaat graag mee op pad. Hij loopt het liefste in een rustige omgeving. Als het voor hem in de omgeving te druk is, dan kan hij gaan blaffen. Dit doet hij ook richting andere honden.

Deze jongen mag nog wel wat leren en wij zoeken dan ook een baas die lekker met hem aan de slag gaat en hem genoeg uitdaging geeft, bij voorbeeld door middel van zoekspelletjes. Bij ons krijgt hij zijn voer niet in een normale bak, maar we gooien de voertjes los in zijn kennel. Zo is hij even bezig om zijn maaltijd op te eten.

Robert is nog echt een speels hondje. Hij ravot graag met een knuffel of trekt graag aan een touw. Wel kan Robert met spelen zijn bek gebruiken. Hij bedoelt het dan niet kwaad, maar dit is wel de reden dat hij niet bij kinderen geplaatst zal worden. Het is niet bekend of Robert alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden.

Ondanks Robert zijn schattige uiterlijk, heeft hij een pittig randje. Robert kan bezittiger zijn als hij iets lekkers heeft of kan dan agressie inzetten. Wij zijn dan ook opzoek naar een eigenaar die ervaring heeft met Jack Russels. Een eigenaar die weet dat er werk aan de winkel is en die openstaat voor gedragstherapie. Robert zal ook niet na een tweede keer mee, omdat wij een baas zoeken die zeker van zijn zaak zal zijn. Ook wordt Robert het liefst geplaatst bij 1, maximaal 2 eigenaren.

Ben jij echt een Jack Russel fanaat en je houdt wel van een beetje pit? Dan horen wij graag van jullie!

Phoebe 23063

Phoebe is een Heidewachtel van 1,5 jaar (17-05-2021) oud. Ze is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.

Deze jongedame is een bezig bijtje. Ze gaat erg graag mee op pad en gebruikt dan graag haar neus. Ze houdt niet van stilzitten en wil graag vooruit. Tijdens het wandelen trekt ze enthousiast aan de lijn. Voor deze vrolijke meid zoeken wij dan ook een actieve baas. Een baas die niet alleen een blokje om met haar gaat, maar ook iets met haar gaat ondernemen. De Heidewachtel is een ras dat aan het werk gezet moet worden, dit kan een hondensport zijn, speurwerk of lekker mee op pad op verschillende plekken. Omdat Phoebe nog een jonge hond is, is het niet verstandig om veel verschillende dingen op 1 dag te doen. Nieuwe indrukken zijn voor haar namelijk nog erg vermoeiend.

Phoebe is erg lief naar mens en dier. Deze meid vindt iedereen aardig en kan dan tegen je opspringen, om aandacht te vragen. Phoebe komt graag een knuffel halen en ze is gewend om bij oudere kinderen te wonen, daarom kan ze bij kinderen vanaf 10 jaar geplaatst worden. Phoebe is speels en ravot en speelt erg graag!

Richting andere honden is ze erg sociaal, wel is ze erg aanwezig met spelen en kan daarbij onstuimig zijn. Ook met katten heeft ze in het verleden samen geleefd. Hoewel ze niet agressief is, wil Phoebe heel graag met de katten spelen. Ze laat dan de katten niet met rust. Mocht ze bij katten geplaatst gaan worden, dan zal Phoebe hierbij dus begeleiding nodig hebben.

Na gewenning kan Phoebe een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Dit proces moet rustig opgebouwd worden. Bij haar vorige eigenaar verbleef ze in een bench.

Phoebe is binnengekomen met een beschadiging aan haar oog, omdat het oog niet meer functioneel was en zij hier last van had, is haar oog verwijderd. Phoebe ondervindt hiervan geen problemen en is ondanks haar “handicap” lekker haar vrolijke zelf.

Bent u op zoek een leuke spring-in-’t-veld met veel energie? Dan horen wij graag van u!

 

Stitch 23090

Deze jonge blije gup is onze puber Stitch. Stitch is een Mechelse herder van bijna 1 jaar oud (01-02-2022). Stitch is als zwerver bij ons binnengekomen en helaas niet meer opgehaald door zijn eigenaar.

Toen Stitch in de opvang kwam, was hij voor een jonge hond vrij rustig. Hij lag braaf te wachten tot er iemand kwam die hem aandacht gaf. Ook met spelen was hij toen erg braaf , bijna té braaf. Gelukkig is hij zich inmiddels aan het ontpoppen tot een echte puber en maken wij ons geen zorgen meer over hem. Zo kan hij mandjes met zachte vullingen slopen, af en toe speels in je kont bijten en durft hij ook wat meer van zich te laten horen.

Met andere honden gaat het tot nu toe nog harstikke goed, al kan hij wel naar soortgenoten blaffen als ze hem negeren. Ook wilt hij soms gaan rijden, maar dat is voor zijn leeftijd heel normaal. Bij puberjongens gieren de hormonen nu eenmaal door het lijf!

Stitch kan nieuwe, vreemde situaties wat spannend vinden. Zo vindt hij fietsers en scooters soms best eng. We proberen hem hier zo goed mogelijk in te begeleiden, maar je merkt dat hij veel dingen niet gewend is. Daarom zoeken wij voor Stitch een rustige woonomgeving. Een drukke stad is niet aan hem besteed.

Stitch moet nog een hoop leren, een gehoorzaamheidscursus is dan ook aan te raden. Deze jongeman wordt niet bij katten geplaatst. Hij kan wel bij kinderen vanaf 12 jaar mits ze honden gewend zijn, want Stitch zit wel lekker in zijn puberteit en kan daardoor zeker ondeugend zijn.

We weten niet of Stitch een huiselijke situatie gewend is of altijd in een kennel/ terrein heeft gezeten. Voor nu zoeken wij voor deze jongen een huiselijk omgeving, waar hij in huis mag wonen. Ook zoeken wij een huis situatie waar een tuin aanwezig is.
Het is niet bekend of hij alleen thuis kan zijn. Dit kan wel aangeleerd worden, maar hier moet in begin tijd voor vrij gemaakt worden.

Heeft u zin om met deze ondeugende puber aan de slag te gaan? Vul dan het aanmeldformulier in!

Jara 18800

Jara is een kruising Stafford x Bulldog van bijna 3 jaar oud (24-12-2019). Ze is helaas weer terug in in de opvang terechtgekomen omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.

Deze meid is een krachtpatser met een zacht randje. Ze namelijk erg lief naar mensen toe en heeft graag aandacht. Knuffelen kan deze meid als de beste! Maar zoals we eerder hebben vernoemd, is ze ook ontzettend sterk. Met wandelen trekt ze aan de lijn en als ze een andere hond ziet, zet ze haar krachten in. Jara reageert niet goed op andere honden en wij zoeken een eigenaar die hier verantwoordelijk mee omgaat.

Deze jongedame vindt het leuk om een trekspel te doen, maar houdt zoals de meeste honden ook enorm van “lekker” eten. Als ze wat lekkers krijgt, moet ze daar bij ons wel voor werken door bijvoorbeeld een snuffelspelletje te doen. Ze gebruikt haar neus namelijk erg graag.

Jara is een onstuimige meid, die erg lomp kan zijn. Omdat Jara een onstuimige meid is die erg lomp kan zijn, wordt ze alleen bij kinderen ouder dan 16 jaar geplaatst. Ze reageert niet goed op andere dieren of honden en daarom zoeken wij voor deze dame een gezinssituatie waar geen andere huisdieren aanwezig zijn. Na gewenning kan Jara een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Wij zoeken dus een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Autorijden vindt ze super zolang ze maar lekker naar buiten kan kijken.

Jara is in het verleden geopereerd aan beide knieën en ellebogen. Maar hoeft hiervoor geen medicatie. Wel zou er enigszins rekening gehouden moeten worden. Het is bijvoorbeeld niet gewenst om haar heel vaak achter een bal aan te laten rennen.

Heeft u de nodige spierkracht en zoekt u een lieve knuffeltante, dan horen wij graag van u!

Buddy 19131

Deze spierbundel heet Buddy, een American Bully van 7 jaar (05-10-2015). Helaas is deze knul terug gekomen van plaatsing omdat hij waaks reageert richting bezoek.

Buddy vond het bij ons in het begin allemaal erg spannend. Hij had geen idee waar hij terecht was gekomen en wat al die mensen van hem wilden. Na een week had hij toch wel door dat de verzorgers erg leuk waren en veranderde hij in een vrolijke, onstuimige vent. Buddy staat altijd te springen (dit kan ook tegen je aan zijn) als hij weer lekker mee mag wandelen of ravotten op speelweide. Als hij erg druk is, kan Buddy ook wat hapgedrag vertonen maar hij is dan goed af te leiden met een speeltje of wat lekkers of door het spel gewoon te stoppen.

Met wandelen loopt Buddy prima mee aan de lijn. Wel kan hij alert zijn richting auto’s en er naartoe willen gaan, maar ook hierin is hij te sturen. Omdat hij bij zijn vorige baas in een rustig omgeving heeft gewoond, zoeken wij weer een soortgelijke situatie voor hem. Buddy is zeker geen stadsjongen, dat is voor hem te druk, maar een rustige woonwijk zou wel een optie kunnen zijn.

Buddy reageert zeer wisselend naar andere honden. Een eigenaar zal er dan ook rekening moeten houden dat hij niet altijd met soortgenootjes overweg kan. En wij zoeken een baas, die hiermee aan de slag gaat.

Buddy is een echte bourgondiër die graag wat lekkers heeft. Zoals elke gespierde kerel moet hij natuurlijk ook zijn atletische lichaam goed onderhouden dus het is belangrijk om hem te laten werken voor zijn eten. Activiteiten zoals een zoekspelletje in het gras of een balansoefening met een voertje erbij zorgen ervoor dat zijn spieren in topconditie blijven. Uiteraard wil Buddy na het trainen dan wel lekker kunnen knuffelen, uitrusten en snurken op de bank.

Buddy kan in een thuissituatie waaks reageren op bezoek, hier zal een nieuwe eigenaar Buddy dan ook in moeten begeleiden. Wij raden aan dit te doen door Buddy een aparte ruimte te geven met een lekker gevulde Kong als afleiding. Zodra de rust is wedergekeerd, kan de begeleiding plaats vinden. Als dit niet gedaan wordt, kan Buddy ook hapgedrag vertonen. Wij zullen hier tijdens de kennismaking dieper op ingaan.

Omdat Buddy wel druk kan zijn en op kan springen, plaatsen wij hem niet bij kinderen. Deze knul kan na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven.

Ziet u het zitten om met deze “Arnold Schwarzenegger” samen te wonen en dingen te ondernemen en heeft u zin om met hem aan de slag te gaan en hem waar nodig te begeleiden? Dan horen wij graag van u!

Jazzy 22677

Jazzy is een kruising Stafford meisje van bijna 2 jaar (01-01-2021).  Ze is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Jazzy is een erg vrolijke maar drukke meid. Deze dame heeft genoeg energie en kan hoog springen, ook tegen je aan. Wij zijn dan ook op zoek naar een actieve eigenaar. Deze dame staat altijd klaar om op pad te gaan en schudt als blijk is flink met haar billen.

Met wandelen houdt Jazzy van stevig doorstappen en deze dame kan, met name in het begin, trekken aan de lijn. Dit komt doordat Jazzy het wat moeilijk vindt als er teveel prikkels zijn zoals drukte op straat of andere honden. Jazzy kan dan gaan piepen of soms de lijn pakken. Zodra je in een wat rustigere omgeving loopt, zie je de stress van haar afglijden en komt ze tot rust. Ook trekt ze dan veel minder tot bijna niet aan de lijn. Jazzy zal dan ook niet in een drukke stad of woonomgeving geplaatst worden, voor haar is een rustige woonomgeving veel beter. Ook zoeken we een plek waar een tuin aanwezig is.

Jazzy houdt erg van spelen. Een trekspel doen of even achter een bal aan rennen vindt ze enig. Het terugbrengen van de bal lukt echter nog niet altijd. Jazzy is snel afgeleid en heeft sowieso nog veel te leren, basiscommando’s kent ze namelijk nog niet voldoende. Wij raden haar nieuwe baasje dan ook aan om met haar naar een diervriendelijke hondenschool te gaan.

Nu denkt u vast, pfft deze dame heeft energie voor 10. Maar ondanks dat ze inderdaad lekker actief is, kan ze ook haar rust pakken. Ze komt graag bij je liggen om even een kroel te halen of ze kauwt op een speeltje.

Helaas hebben we geen informatie over hoe Jazzy verder in huis is, dit betekent dat we niet weten of ze alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Ook wordt ze alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.
Jazzy reageert wisselend op andere honden, ze is niet altijd agressief, maar ze maakt zich wel erg druk. Een nieuwe eigenaar moet dan ook rekening mee houden dat ze hierin begeleiding nodig heeft. Voor Jazzy zoeken wij dan ook een rustig huishouden zonder andere huisdieren.

Jazzy heeft last van een voedselallergie en krijgt hiervoor dieetvoeding Hypoallergeen van Royal Canin.

Bent u actief en ziet u het wel zitten om deze actieve meid een gouden mand te geven? Dan horen wij graag van u!

Shiva 14380

Shiva is een Amerikaanse Stafford van bijna 7 jaar (01-01-2016). Ze is bij ons binnengekomen nadat haar eigenaar niet meer goed voor haar kon zorgen. Nadat ze eerst een tijd bij ons in het pension heeft gezeten, is er nu definitief voor gekozen om een nieuwe eigenaar voor haar te zoeken.

Shiva is de grootste kroeldoos die er is, ze zit het liefst bij je op schoot en is dol op aandacht. Soms kan ze bij een eerste kennismaking wat voorzichtig zijn met het maken van contact met nieuwe mensen maar gelukkig is dit al snel voorbij zodra ze merkt dat er kroeltjes te halen vallen.

Deze dame gaat ook graag mee op avontuur. Lekker met de auto ergens naar toe om te wandelen en te snuffelen vindt ze geweldig. Ook naast de fiets lopen vindt ze erg leuk en ze doet dit heel goed. Wel vindt deze dame drukte, en met name andere honden, lastig. Ze komt dan ook het beste tot haar recht in een rustige omgeving. Shiva is dan ook geen hond die je mee moet nemen naar een bos waar veel andere honden lopen. Wij zoeken een baas die hier verantwoordelijk mee omgaat en met Shiva aan de slag wil gaan en haar hier met veel liefde en geduld in kan begeleiden.

Shiva houdt ook van spelen en snuffelen. Ze zet graag haar neus aan het werk en gaat graag naar de snuffeltuin. Ze wordt heel enthousiast van snuffel- en denkspelletjes. Soms vindt ze het ook leuk om achter een bal aan te gaan of een trekspel te doen.

Helaas hebben wij erg weinig informatie over hoe Shiva zich in huis gedraagt. Omdat ze in het verleden vaak bij haar baas was, is het niet bekend of ze alleen thuis kan blijven. We zoeken voor haar dus een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Shiva wordt alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.

In het asiel heeft Shiva snel last van haar darmen, waarschijnlijk door de stress. Daarom krijgt ze op dit moment een licht verteerbare voeding. Onze verwachting is wel dat ze zodra ze helemaal gewend is in haar nieuwe huis weer normale voeding kan krijgen.

Houdt u van kroelen en heeft u zin om met deze knappe dame op avontuur te gaan? Dan horen we graag van u!

 

Olaf 22599

Dit is Olaf! Hij is vernoemd naar de sneeuwpop uit de Disney film Frozen “because he likes warm hugs”… Of ten minste, dat deed hij toen hij binnenkwam. Tegenwoordig kan deze jongeman niet altijd meer zo goed stilzitten.

Olaf is bij ons binnengekomen als vondeling en de eigenaar heeft zich niet meer voor hem gemeld. Ondanks zijn jonge en schattig koppie, heeft hij een geschatte leeftijd van 2 jaar (01-09-2020). Qua gedrag is Olaf echter nog net een pup.

De eerste dag dat Olaf binnenkwam leefde hij bevroren van angst en was het net een slap popje, maar na veel TLC is deze meneer inmiddels veranderd in een echte praatjesmaker. Toch kan deze knul nog wel veel dingen spannend vinden. Olaf is namelijk slecht gesocialiseerd. Alles wat nieuw of veel lawaai maakt, vindt hij eng en wij vermoeden dat Olaf weinig gezien heeft van de wereld.

Wat deze knul minder eng vindt, zijn soortgenoten. Daarom wordt Olaf ook alleen geplaatst waar een ander hondenmaatje aanwezig is. Olaf haalt veel steun uit de aanwezigheid van andere hond en dit helpt hem heel goed dingen minder eng te vinden. Een hondenmaatje moet niet te druk zijn en gelijk op Olaf afstormen. De grootte van de andere hond maakt niet veel uit, maar dezelfde grootte is natuurlijk wel het leukst om mee te spelen.

Omdat de wereld voor Olaf nog zo eng is, is wandelen voor hem een uitdaging. Zijn stemming tijdens wandelingen varieert van “dit gaat best prima” tot “dit is doodeng”. Dit is voornamelijk afhankelijk van hoe druk het op straat is. Olaf kan bijvoorbeeld erg schrikken van geluiden van dichtslaande deuren of voorbijkomend verkeer.

Het is ons niet duidelijk of deze jongeman het huiselijke leven gewend is, maar we vermoeden dat hij ook daarin zal moeten wennen aan al nieuwe geuren en geluiden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat we voor Olaf een rustige woonomgeving zoeken. Een huis waar een tuin aanwezig en een baas die beseft dat alles moet gebeuren met kleine stapjes. Een eigenaar die niet teveel van hem verwacht en niet over zijn grens gaat. We zijn dan ook op zoek naar een baas die enige ervaring heeft met bange honden en beseft dat er vaker kennis gemaakt moet worden voordat Olaf mee mag.

Wegens zijn angsten en het feit dat Olaf nog veel begeleiding nodig heeft, wordt hij niet bij kinderen geplaatst. Ook weten we niet of Olaf alleen thuis kan blijven, daarom zoeken wij een plekje waar dit rustig opgebouwd kan worden.

De afgelopen weken is Olaf enorm gegroeid en hij gaat de vaste mensen in de opvang steeds meer vertrouwen. Ondanks dat er dus nog wat werk aan de winkel is, hopen wij dat hij zich met de juiste begeleiding en veel liefde zal ontpoppen tot een zelfverzekerde jongeman. Bent u de lieve, begripvolle en geduldige baas die Olaf zoekt? Vul dan het aanmeldformulier in.

De dames Djin en Indy

Dit zijn de dames van de opvang! Djin en Indy zijn samen bij ons binnengekomen nadat hun eigenaar is overleden. Djin en Indy zijn moeder en dochter en al hun hele leven samen, dus ze zijn nu ook samen op zoek naar een nieuw huisje.

Djin, de bruine van het stel, is de moeder van Indy. Djin heeft een leeftijd van bijna 11 jaar (01-01-2012). Bij binnenkomst zijn er verschillende bulten aan haar tepels geconstateerd en ook zijn er plekjes op haar longen waargenomen. Ze heeft op dit moment nergens last van en vanwege haar leeftijd en de ingrijpendheid van deze operatie, is ervoor gekozen haar hier niet aan te laten opereren. Nu denkt u vast dat deze dame een oud sukkelig hondje is maar niets is minder waar! Djin is namelijk nog lekker actief voor haar leeftijd. Achter een bal aan rennen, lekker wandelen… Djin staat altijd vooraan! Ze vindt iedereen altijd gezellig en komt, na eerst gespeeld te hebben, ook lekker knuffelen.

En dan hebben we dochter Indy, de zwarte gekleurde van het stel, die bijna 7 jaar (01-01-2016) oud is. Indy vindt nieuwe mensen in het begin wat spannend, maar is snel om met wat lekkers en volgt het goede voorbeeld van haar moeder. Wat Djin doet, doet Indy ook. Ook deze dame is nog lekker actief en gaat graag mee wandelen. Indy is, als ze je kent, aanhankelijker en heeft meer behoefte aan knuffels dan haar moeder. Ook houdt deze dame van lekker eten en zoekspelletjes.

Deze dames zijn erg gehecht aan elkaar en doen alles samen: spelen, “slopen” (ze vinden het erg leuk om hier met de ballenbak te sjouwen, dit doen ze voornamelijk bij te weinig uitdaging en beweging) en wandelen. Met wandelen lopen ze keurig aan de riem en op gepaste afstand honden passeren is geen probleem. Komt een soortgenoot dichtbij, dan laten de dames wel van zich horen en als de andere hond niet te snel weg gaat kunnen ze gaan mopperen op elkaar.

Tijdens het onderling stoeien kan het soms heftig klinken, maar meestal is het niks. Ze luisteren goed naar hun namen en zo kun je het ravotten altijd onderbreken. Eten kunnen ze in dezelfde ruimte maar als ze een lekker botje hebben, kunnen ze daar wel ruzie om maken. Wij adviseren dan ook om deze gescheiden van elkaar te geven.

Bij de vorige eigenaar waren ze dagelijkse grote wandelingen gewend en vonden ze autorijden fantastisch! Ze kunnen goed alleen blijven, maar dit zal na deze periode in de opvang wel weer even opgebouwd moeten worden.

Djin en Indy kunnen waaks reageren, dit doen ze voornamelijk als ze een situatie spannend vinden. Een eigenaar zal er dan ook rekening mee moeten houden, om ze bij visite even apart te houden en bezoek rustig te introduceren, met name bij Indy. Als de visite vaker komt en ze deze bezoekers kennen zal dit snel beter gaan.

Omdat Djin en Indy geen kinderen gewend zijn, worden ze niet geplaatst bij kinderen onder de 16 jaar. Ook willen zij hun nieuwe huis niet met andere dieren delen.

Houdt u van lange wandelingen en heeft u plek in uw huis en hart voor deze twee gezellige dames? Dan horen wij graag van u!