Archives

Vlinder 27756

Vlinder is een echte butterfly, ze fladdert er vrolijk op los. Vlinder is een Duitse herder pup van  6 maanden (06-05-2023). Ze is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar wegens omstandigheden geen tijd meer voor had.

Vlinder is een leergierig dametje dat nog veel moet leren. Ze is sociaal naar mensen, al kan ze als echte pup wel wat happerig zijn. Dit vraagt wat begeleiding en tijdens de kennismaking zullen wij hier dan ook dieper op ingaan.
Vlinder vindt spelen ontzettend leuk. Ze doet graag een trekspel en laat in ruil voor wat lekkers netjes los. Dit blij eitje vindt het ook erg leuk om haar neus te gebruiken en het spelletje Zoek De Koekjes is dan ook erg in trek bij haar.

Hoewel ze al 1 of 2 commando’s kent, is ze erg leergierig en wil ze graag bezig zijn samen met haar baas. Daarom zoeken wij voor haar een baasje die lekker met haar aan de slag gaat en een cursus gaat volgen bij een diervriendelijke hondenschool.

Deze fladderaar houdt tijdens het wandelen graag de lijn in haar bek en hoewel dit nu schattig is, is het advies om dit niet toe te laten en haar een alternatief aan te bieden. Daarnaast mag ze ook nog wel oefenen met netjes naast je lopen. Dit meisje zit nu op een leeftijd dat ze een puber aan het worden is, dus met het fenomeen “bananen in de oren” zal een nieuwe eigenaar nog wel vaak te maken krijgen.

Vlinder kan andere honden wat spannend vinden en dan blaffen. Als ze echter rustig heeft kennisgemaakt, gaat het over het algemeen goed. Het is niet bekend hoe zij op katten reageert. Omdat Vlinder happerig kan zijn, wordt ze alleen bij oudere kinderen vanaf 14 jaar geplaatst.

Deze dame kan na gewenning een paar uurtjes alleen thuis blijven. Dit moet echter rustig opgebouwd worden. Ze is dan een bench gewend, het is niet bekend of de bench een veilige plek voor haar is en het is dan ook belangrijk dat ook dit rustig aangeboden wordt.

Heeft u wel zin om gezellig aan de slag te gaan met dit leergierige meisje? Dan horen wij graag van u!

Muffin 26869

Kort samengevat is Muffin onstuimig, druk, grappenmaker en vooral leuk! Hij is een Stafford van ongeveer 2 jaar oud (01-09-2021). Muffin kwam als vondeling bij ons binnen en is niet meer opgehaald door de eigenaar.

Muffin is een blij ei, hij speelt graag en hij kan nogal lomp zijn. Hoewel hij een aantal basiscommando’s kent, heeft hij ook weleens bananen in zijn oren. Deze knul is nog echt een puber en door de hormonen die door zijn puberlijf gieren, kan hij rijgedrag vertonen. Dit doet hij ook bij mensen en hij zal hierin dan ook begeleid moeten worden. Tijdens de kennismaking zullen wij hier dieper op in gaan.

Deze knul loopt verder netjes mee aan de lijn, hij kan soms trekken als hij interessants ruikt maar is dan ook prima mee te nemen. Bij het zien van andere honden kan Muffin wat onzeker zijn. Hij kan dan gaan blaffen naar de andere hond of op de grond liggen en de kat uit de boom kijken. Als je er op  tijd bij bent, is hij hierin prima te begeleiden met wat lekkers en dan loopt deze kerel prima mee.

Voor Muffin zou het goed zijn als hij lekker aan de slag kan gaan, daarom zoeken wij voor hem een baas die iets gaat ondernemen met hem zodat hij ook zijn energie goed kwijt kan. Denk hierbij aan een hondencursus of andere leuke bezigheden.

Muffin kan schrikken van plotselinge harde geluiden, hij kan dan gaan blaffen. In welke mate dit in een huissituatie zal zijn, is niet bekend.
Helaas hebben wij geen verdere informatie over Muffin. Het is dan ook niet bekend of hij alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een huis waar dit rustig opgebouwd kan worden. Muffin zou mogelijk bij kinderen vanaf 14 jaar geplaatst kunnen worden.

Heeft u voldoende tijd, ruimte en energie voor deze blije kerel? Dan horen wij graag van u!

Shiro 23516

Shiro is een Akita Inu van 7 jaar (03-08-2016). Helaas is deze knappe jongen terugkomen wegens verandering van werk en daardoor geen tijd voor meer had voor Shiro.

Deze jongen is een echte levensgenieter. Hij doet graag wat hij zelf wil en maakt er graag een feestje van. In zijn doen en laten kan hij dan ook net een jonge hond zijn. Hij rent graag achter een bal aan, maar apporteren kent hij (nog) niet. Deze lollige vent kan uit enthousiasme hapgedrag vertonen, maar als dit genegeerd of rustig wordt begrenst dan stopt hij hier snel mee.

Shiro houdt erg van wandelen en zijn vorige baas liep dan ook veel met hem. Shiro loopt met wandelen netjes mee aan de lijn en snuffelt er dan graag op los. Richting andere honden kan hij wisselend reageren. Hij vindt het vaak spannend en kan dan gaan liggen of uitvallen. Wel is hij hier goed in te begeleiden met wat lekkers. Soms vindt hij een andere hond wel interessant en kan dan gaan snuffelen. We hebben hem nog niet los samen met een andere hond gelaten dus we weten niet hoe hij in zo’n geval reageert. Omdat hij zelf niet altijd zeker is richting andere honden, zoeken wij een baas die hier wel rekening mee houdt en niet zomaar naar een losloopgebied gaat. Loslopen kan deze jongen niet, soms zitten er bananen in zijn oren die hem ervan weerhouden om te luisteren.

Voor een lekkere beloning, wil hij die bananen trouwens best uit zijn oren halen. Shiro kan niet goed tegen granen en het is daarom wel belangrijk dat hij graanvrij voer en graanvrije snacks krijgt.

Shiro was bij zijn vorige baas niet veel alleen. Soms moest dat wel en dan kon hij dat best een paar uurtjes alleen thuis blijven. Deze knul is wel ontzettend bang van vuurwerk, hij kan dan in paniek gaan slopen. Dit kan ook zijn bij hele harde knallen. Shiro heeft nooit samengewoond met kinderen en wegens zijn hapgedrag wordt hij alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.

Voor Shiro zoeken wij een baas die ervaring heeft met het ras. Wij zoeken geen baas die alleen maar valt op het knappe uiterlijk van deze knul maar zich ook bewust is van de karaktereigenschappen van een Akita Inu.

Bent u degene die deze jongen een fijn thuis kan geven? Vul dan een aanmeldformulier in.

 

 

Pimmetje 19465

Meet Pimmetje, een kruising Boerenfox van 4,5 jaar oud (01-01-2019). Nadat zijn eigenaar overleed, is hij naar een familielid gegaan. Hij bleek niet het makkelijkste karakter te hebben en zo is hij bij ons in de opvang terechtgekomen.

Toen Pimmetje bij ons binnen kwam, was hij niet de makkelijkste. Hij vond het allemaal erg spannend en bewaakte zijn kenneltje erg goed. Het heeft even een paar dagen geduurd maar al snel wonnen een aantal medewerkers zijn vertrouwen. Nieuwe mensen moeten nog steeds rustig geïntroduceerd worden, maar de heftige agressie laat hij achterwegen. Toch kan je als onbekende niet zomaar bij hem op de speelweide stappen of in de kennel. Dit betekent dat er met visite altijd rekening gehouden moet worden.

De mensen die hij op de opvang kent, kunnen echt wel alles met hem doen. Hij kan sommige dingen wel spannend vinden. Een bezoek aan de dierenarts is hier een voorbeeld van, maar hij zet geen agressie in naar bekenden. Als Pimmetje je kent, is hij een echte knuffelkont, springt enthousiast op schoot voor een snelle knuffel of een lik in je oren. Hij rent graag een rondje op de speelweide en is dol op het doen van een trekspelletje. Hij laat netjes los op commando behalve als hij heel fanatiek is, dan ruilt hij zijn speeltje liever in voor iets lekkers. Ook voor een beetje stoeiwerk draait deze wervelwind zijn poot niet om. Daarnaast vindt hij hersenwerkspelletjes ook erg leuk om te doen. Meneer lust namelijk wel wat eten.
Met iets lekkers doe je Pimmetje altijd een plezier. Dit maakt het trainen ook een stukje makkelijker. Deze jongen weet namelijk precies in welke zak je lekkers hebt zitten en hij is dan ook een ster in het doen van een zoekspelletje. In een nieuwe situatie kan hij zijn eten wel beschermen maar zodra hij je vertrouwt, verdwijnt dit.

Wij hebben gemerkt dat Pimmetje erg veel baat heeft bij regelmaat en routine. Hij loopt het liefst altijd dezelfde route(s) en hij is zeker geen hondje dat je overal mee naartoe kunt nemen. Als het druk is op straat vindt Pimmetje dat stressvol. Hoewel hij wel met je mee loopt, zie je dat hij spanning aan het opbouwen is. De laatste tijd merken we ook dat meneer gewoon graag terug wilt naar een voor hem vertrouwde plek. Hij wil dan niet altijd zijn behoefte doen en daarom zoeken wij voor deze knul een woonsituatie in een rustige buurt en een huis met tuin, waar indien nodig hij zijn behoefte mag doen. Autorijden vindt hij overigens wel heerlijk, dus meenemen om rondje te rijden is helemaal prima. Alleen wil hij niet overal mee naartoe en niet overal uitstappen.

Richting andere honden reageert Pimmetje niet goed. Hij begint te blaffen en te grommen als hij een soortgenoot ziet. Uiteraard kan dit gedrag met de juiste begeleiding wel omgebogen worden, maar we verwachten niet dat hij een sociaal hondje zal worden richting soortgenoten. Omdat Pimmetje erg onzeker kan zijn, wordt hij niet geplaatst bij kinderen. Het is niet bekend of hij alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Mocht Pimmetje in situaties komen die hij spannend vindt, dan kan hij agressie inzetten. Dit doet hij omdat hij zich bedreigd voelt. Wij raden dan ook aan om Pimmetje een eigen plekje te geven in huis waar hij zich kan terugtrekken als er bijvoorbeeld visite komt.

Voor Pimmetje zoeken wij een baas die weet dat er werk aan de winkel is en die niet verwacht dat Pimmetje bij de tweede kennismaking al geadopteerd kan worden. Voor deze jongen is het namelijk cruciaal dat hij vertrouwd is met iemand voordat hij naar zijn nieuwe huis kan verhuizen. Omdat zo’n grote verandering voor hem erg stressvol is, is het dus belangrijk dat dit in stapjes gebeurt. Hoe lang dat precies zal duren, zal van Pimmetje afhangen.

Heeft u de juiste skills en het doorzettingsvermogen om deze leuke boerenjongen een plekje te geven? Dan horen wij graag van u!

Indy 21668

Deze jongedame genaamd Indy is samen met haar moeder Djin in juli 2022 bij ons binnen gekomen omdat hun eigenaar was overleden. Spijtig genoeg hebben wij vanwege gezondheidsredenen recent afscheid moeten nemen van Djin. Daarom zal Indy  nu alleen op zoek moeten gaan naar een nieuw baasje.

Indy is een Stafford x Old English Bulldog van ongeveer 7,5 jaar (01-01-2016). Ze is een echte doerak. Ze kan heerlijk ravotten en houdt van spelen, zowel met een flostouw als met voertjes waar ze enthousiast naar op zoek gaat. Maar het allerbeste is Indy in knuffelen en kusjes geven. Deze kant laat ze  bij onbekende mensen niet gelijk zien, ze moet namelijk altijd even wennen aan nieuwe mensen. Hoewel ze het afgelopen jaar hierin altijd een goed voorbeeld had van haar moeder aangezien zij erg sociaal was, is ze hierin wel gegroeid. Indy komt dan ook sneller los naar onbekende mensen, echter is het wel belangrijk dat ze eerst rustig mag snuffelen en iets lekkers krijgt voordat je haar gaat knuffelen.

Indy is een actieve dame die ontzettend graag gaat wandelen en ze loopt dan ook netjes mee. Al snuffelend met haar neus in het gras loopt ze op een lekker tempo door. Hier en daar houdt ze ook van heerlijk rollen in het gras. Richting andere honden is Indy niet heel sociaal, zee kan in het geval dat ze een soortgenoot ziet blaffen of uitvallen. Met iets lekkers is ze hierin echter prima te begeleiden.

Indy heeft ook een aantal weken meegedaan aan het project van Dutch Cell Dogs. Omdat dit nieuwe dingen waren, was ze tijdens de eerste lessen wat onzeker. Onze verwachting is dan ook dat ze in het begin zal moeten wennen aan haar nieuwe baas en nieuwe omgeving. Ook zal ze richting bezoek wat onzeker kunnen zijn en daarom is het belangrijk dat ze door bezoek rustig benaderd wordt.

Het is niet bekend of Indy alleen thuis kan blijven, voorheen heeft ze namelijk altijd bij haar moeder gezeten. Wij zoeken dan ook een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Indy is geen kinderen gewend en zal daarom alleen bij oudere kinderen vanaf 16 jaar geplaatst worden.

Bent u degene die deze lieve en knuffeldame een mooie eigen mand kan geven?  Dan horen wij graag van u!

 

 

Buzz 23755

Buzz is een stoere herder van 1,5 jaar (01-09-2021). Hij is bij ons als vondeling binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar. Buzz is tijdelijk herplaats geweest, dit was alleen geen match met de eigenaren en daarom is hij teruggekomen.

Deze jonge knul is een bezig bijtje en is op zoek naar een actieve baas. Hij speelt graag en na lekker gespeeld te hebben, komt hij tegen je aan zitten om geaaid te worden.

Zoals gezegd zoeken wij voor Buzz een eigenaar die met hem aan slag gaat en hem mentaal en fysiek voldoende uitdaging gaat geven. Een blokje om of alleen als erf hond is voor deze jongen niet voldoende, Buzz houdt van lange wandelingen en moet ook op andere vlakken beziggehouden worden. Zo is hij dol op speuren maar ook een trekspel doen of een voerpuzzel oplossen vindt hij erg leuk. Buzz is ook erg dol op zwemmen en vindt het gezellig als je met hem mee zwemt.

Tijdens het wandelen loopt Buzz over het algemeen prima aan de lijn, soms kan hij trekken als hij net dat ene lekkere geurtje wil volgen. Richting andere honden reageert Buzz goed. We hebben hem echter nog niet samen met een andere hond gezet omdat we op dit moment geen passende match hebben. Hij kent een aantal basiscommando’s maar als er een loopse teef in de buurt is, kunnen de hormonen bij deze jongeman wel de overhand nemen en luistert hij opeens minder goed…

Buzz heeft bij de vorige plaatsing wel wat hapgedrag vertoont als hij dingen moest doen, die hij niet leuk vond. Tijdens de kennismaking vertellen wij hier meer over.

Ook kan deze jongen hoog springen en over een muurtje springen is dan geen probleem. Een goede omheining van de tuin is dan ook gewenst.

Buzz is niet zo fan van autorijden en helemaal niet als hij in een auto-bench of kennel moet. Ook een bench in huis is hij niet gewend en raakt best gestrest als hij hier in moet.

De mensen die hem tijdelijk geadopteerd hebben vermelden dat Buzz een huissituatie niet echt gewend leek te zijn. Daarom zoeken we voor hem een huis met een tuin en wordt hij niet op een appartement geplaatst. Dan kan dit rustig aangeleerd worden. Ook het leren alleen zijn moet opgebouwd worden met Buzz.

Buzz kan eventueel bij kinderen vanaf 14 jaar geplaatst worden.

Bent u die actieve baas die leuke dingen met deze jongeman wilt ondernemen ? Dan horen wij graag van u!

 

Timon 23674

Deze knappe jongen heet Timon, een windhond van 4,5 jaar (01-01-2019) oud.

Timon is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar. De kans is groot dat hij uit de stroperijwereld komt, niet meer geschikt was voor het stropen en daarom op straat is komen te staan. Bij binnenkomst had hij ook lichte verwondingen over zijn gehele lichaam.

Zoals de meeste windhonden heeft Timon een zachtaardig en lief karakter. Hij is erg graag bij mensen en dan is het een lieve kroelkont, maar hij kan ook  goed  luieren in zijn kennel. Vooral als het zonnetje schijnt geniet meneer hier uitgebreid van.  Uiteraard wil deze meneer wel  een zacht mandje hebben waar hij heerlijk met zijn kontje in kan liggen. Timon gaat erg graag mee wandelen en loopt actief mee en soms ook een beetje voor je voeten. Omdat hij een jachtinstinct heeft, kan hij niet overal loslopen maar aan een lange lijn kan hij zijn energie ook goed kwijt. Spelen met een knuffel vindt Timon erg leuk en hij kan zich daar prima mee vermaken.

Timon kan aan de lijn wel wat reageren op andere honden, in de opvang zijn we dit aan trainen met hem en tijdens een kennismaking laten we graag zien hoe wij dit doen.

Aangezien wij niets weten van zijn verleden, is het niet bekend of Timon alleen thuis kan zijn en of hij zindelijk is in huis. Wij zoeken dan ook een situatie waar dit rustig opgebouwd wordt. Gezien het karakter van Timon verwachten wij wel dat hij bij kinderen vanaf 10 jaar geplaatst kan worden.

Voor Timon zoeken wij een baas die liefde heeft voor het ras en die hem de mogelijkheid geeft om op een veilige manier lekker te kunnen rennen op bijvoorbeeld een omheind veld of aan een lange lijn.

Bent u degene die Timon een gouden, maar zacht mandje kan bieden? Dan horen wij graag van u!

 

Misty 23278

Misty is een kruising Stafford van 8 jaar (27-08-2015). Ze is bij ons in de opvang gekomen omdat haar eigenaar is overleden.

In het begin vond deze dame het bij ons ontzettend spannend maar gelukkig begon ze snel te wennen en kwam haar knuffelige karakter naar boven. Als ze je nog niet kent is Misty niet gelijk haantje-de-voorste wanneer het om aandacht vragen gaat, maar ze went snel aan nieuwe mensen. In haar kennel en waarschijnlijk ook in huis kan ze waaks reageren. Het is dan ook belangrijk om bezoek rustig te introduceren door haar eerst even apart te zetten. Is het bezoek eenmaal gesetteld, dan kan Misty rustig kennismaken.

Richting andere honden reageert Misty over het algemeen goed. Ze is geïnteresseerd en als ze op de speelweides naast een andere hond staat laat ze spelbogen zien. Maar soms kan ze wisselend reageren. Omdat ze nooit heeft samengewoond met een ander dier wordt zijn alleen geplaatst  in een huis zonder andere huisdieren.

Bij haar vorige baas werd er alleen korte wandelingen gemaakt. Bij ons loopt ze grotere stukken, wel hebben we gemerkt dat ze erg onder de indruk is als het druk is op straat. Voor deze dame zoeken wij dan ook een rustige woonomgeving, bijvoorbeeld in een rustige wijk.

Met wandelen kan ze trekken aan de lijn maar is ze eenmaal een beetje energie kwijt dan loopt ze netjes mee. Ook heeft ze graag iets in haar bek en ze vindt regelmatig een stok die ze dan trots meesjouwt.

Misty is ondanks haar leeftijd nog speels. Deze dame doet regelmatig denkspelletjes en ze rent graag achter een knuffel of bal aan (deze dan ook terug brengen is nog wel een dingetje….). Wel is ze in het verleden geopereerd aan haar knie en heeft artrose in haar ellebogen en daarom doen het wij “apporteren” beperkt. Omdat ze al wat artrosevorming heeft, krijgt Misty pijnmedicatie en dieetvoer voor haar gewrichten.

Omdat Misty moet wennen aan mensen en ze soms onzeker kan zijn, plaatsen wij haar niet bij kinderen. Misty zou een aantal uurtjes alleen thuis kunnen blijven, wel is het belangrijk om dan niets op tafel te hebben liggen. Ook is het belangrijk dat ze eerst volledig gewend is en dit dan met kleine stappen wordt opgebouwd.

Heeft u een gouden mandje voor deze lieve dame waar ze op haar gemak van haar oude dag kan genieten? Dan horen wij graag van u!

Buddy 19131

Deze spierbundel heet Buddy, een American Bully van 8 jaar (05-10-2015). Helaas is deze knul terug gekomen van plaatsing omdat hij waaks reageert richting bezoek.

Buddy vond het bij ons in het begin allemaal erg spannend. Hij had geen idee waar hij terecht was gekomen en wat al die mensen van hem wilden. Na een week had hij toch wel door dat de verzorgers erg leuk waren en veranderde hij in een vrolijke, onstuimige vent. Buddy staat altijd te springen (dit kan ook tegen je aan zijn) als hij weer lekker mee mag wandelen of ravotten op speelweide. Als hij erg druk is, kan Buddy ook wat hapgedrag vertonen maar hij is dan goed af te leiden met een speeltje of wat lekkers of door het spel gewoon te stoppen.

Met wandelen loopt Buddy prima mee aan de lijn. Wel kan hij alert zijn richting auto’s en er naartoe willen gaan, maar ook hierin is hij te sturen. Omdat hij bij zijn vorige baas in een rustig omgeving heeft gewoond, zoeken wij weer een soortgelijke situatie voor hem. Buddy is zeker geen stadsjongen, dat is voor hem te druk, maar een rustige woonwijk zou wel een optie kunnen zijn. Wij zoeken een plek waar ook een tuin aanwezig zal zijn.

Buddy reageert zeer wisselend naar andere honden. Een eigenaar zal er dan ook rekening moeten houden dat hij niet altijd met soortgenootjes overweg kan. En wij zoeken een baas, die hiermee aan de slag gaat.

Buddy is een echte bourgondiër die graag wat lekkers heeft. Zoals elke gespierde kerel moet hij natuurlijk ook zijn atletische lichaam goed onderhouden dus het is belangrijk om hem te laten werken voor zijn eten. Activiteiten zoals een zoekspelletje in het gras of een balansoefening met een voertje erbij zorgen ervoor dat zijn spieren in topconditie blijven. Uiteraard wil Buddy na het trainen dan wel lekker kunnen knuffelen, uitrusten en snurken op de bank.

Buddy kan in een thuissituatie waaks reageren op bezoek, hier zal een nieuwe eigenaar Buddy dan ook in moeten begeleiden. Wij raden aan dit te doen door Buddy een aparte ruimte te geven met een lekker gevulde Kong als afleiding. Zodra de rust is wedergekeerd, kan de begeleiding plaats vinden. Als dit niet gedaan wordt, kan Buddy ook hapgedrag vertonen. Wij zullen hier tijdens de kennismaking dieper op ingaan.

Omdat Buddy wel druk kan zijn en op kan springen, plaatsen wij hem niet bij kinderen. Deze knul kan na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven.

Ziet u het zitten om met deze “Arnold Schwarzenegger” samen te wonen en dingen te ondernemen en heeft u zin om met hem aan de slag te gaan en hem waar nodig te begeleiden? Dan horen wij graag van u!