Archives

Rakker 19587

Rakker is een leuke Beagle van 1 jaar oud (16-2-2021). Deze jonge meid is naar de opvang gekomen omdat de eigenaars niet meer voor haar konden zorgen.

Rakker vindt nieuwe mensen in het begin een beetje spannend. Ze is dan wat voorzichtig, maar met een lekker voertje is het ijs al snel gebroken en komt ze graag een knuffel halen. Rakker is een echte Beagle wat betekent dat ze ontzettend graag haar neus volgt. Tijdens het wandelen gaat haar neusje meteen op de grond om fanatiek snuffelend op zoek te gaan naar een spoor. Van enthousiasme kan ze dan aan de lijn trekken. Wij raden aan Rakker niet zomaar los te laten lopen omdat ze, zodra ze een spoor gevonden heeft, met niets anders meer bezig is en dus ook niet naar haar baasje zal luisteren. Ook kan ze schrikken van voorbijgangers die op haar afkomen en ze heeft dan de neiging het hazenpad te kiezen.

Deze knappe spring-in-’t-veld is een kei in zoekspelletjes en ze vindt dit ook enorm tof om te doen! Wij vermoeden dat ze ook zeer geïnteresseerd zal zijn in het échte speurwerk dus het zou voor haar heel leuk zijn als haar nieuwe baasje dit samen met haar zou gaan doen.

Van andere honden wordt Rakker heel erg blij. Ze speelt graag met soortgenootjes en wij denken dat het voor deze jongedame dan ook ontzettend fijn zou zijn als ze bij een andere hond geplaatst te worden. Vanwege haar uitbundige karakter, heeft een andere Beagle de voorkeur.

Katten vindt Rakker heel erg interessant. Ze kan mogelijk bij een kat geplaatst worden, maar dit moet dan wel een kat zijn die honden gewend is en er niet zomaar voor wegrent. In dit geval zal Rakker namelijk wel achter de kat aan gaan. De kennismaking zal zeer rustig opgebouwd moeten worden, Rakker zomaar bij een kat zetten is zeker geen optie.

Rakker is lief voor kinderen, maar omdat ze soms wel onzeker kan zijn wordt ze alleen geplaatst bij kinderen vanaf 10 jaar. Ze kan na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. In haar vorige huis had ze dan een bench, maar die stond wel open.

Voor deze enthousiaste dame zoeken wij een baas die een liefde heeft voor het ras, haar ‘eigenwijze’ karakter waardeert en lekker met haar aan de slag gaat. Bent u de actieve baas die Rakker zoekt? Vul dan snel ons aanmeldformulier in.

Mattie 18987

Mattie is een Amerikaanse Stafford van vier jaar ( geboren 29-10-2017). Hij is bij ons binnengekomen nadat zijn vorige eigenaar overleed.

Deze knul heeft veel energie! Ga je alleen een blokje om met Mattie en krijgt hij tijdens het wandelen niet genoeg uitdaging, dan kan hij zich naar je omdraaien en tegen je opspringen (zo hoog dat je moet uitkijken voor een kopstoot). Mattie is geen hond die gelukkig wordt van een blokje om. Wij zoeken voor hem dan ook een actieve baas die creatief is en die dingen met hem onderneemt tijdens het wandelen en hem aan het werk zet. Tijdens een wandeling moet hij namelijk zowel fysiek als mentaal genoeg uitdaging krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door met hem te gaan fietsen, speuren, apporteren of spelletjes te doen waarbij hij zijn hersenen moet gebruiken. Met een goede kluif of gevulde Kong houdt deze enthousiaste kerel zich ook graag bezig!

Mattie kent al aardig wat commando’s maar hij zou het best leuk vinden om samen met zijn nieuwe baas nog meer dingen te leren. Voordat hier aan begonnen kan worden, moet de hoge piek van zijn energie er wel eerst af zijn want anders wordt het voor hem lastig zich te concentreren.

Mattie kan niet met andere honden omgaan. Hij zal niet meteen uitvallen, maar hij bouwt wel spanning op en kan dan uiteindelijk op de andere hond reageren.

Bij Mattie moet de liefde vaak even groeien. Hij kan naar onbekende mensen grommen en blaffen. Een nieuwe eigenaar zal hier ook rekening mee moeten houden als visite komt. Nieuwe mensen zullen rustig geïntroduceerd moeten worden. Het advies is om Mattie bij binnenkomst aan te lijnen, in een andere kamer te zetten of gebruik te maken van een bench die niet in een looproute staat. Door middel van een balspel of met voer kan hij op een leuke manier kennismaken met onbekende mensen. Uiteraard zullen we op dit alles dieper ingaan bij een kennismaking.

Als Mattie voldoende uitdaging krijgt, dan is hij in huis richting eigenaar lief en aanhankelijk. Ook kan hij na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Voor Mattie zoeken wij een woonsituatie waar een tuin aanwezig is. Hoewel deze jongen gespierd is, durft hij geen trappen te lopen. Ook in de auto is hij nog geen held.

Mattie wordt niet bij kinderen geplaatst omdat hij snel geprikkeld is. Als hij heel druk is, kan hij zijn bek gebruiken en wat happig worden en opspringen. Voor hem zoeken wij een huishouden dat bestaat uit maximaal 2 á 3 mensen.

Mattie is geen kant-en-klare instaphond dus wij zoeken voor hem een toegewijde baas die niet snel opgeeft. Bent u actief, kunt u deze spierbundel genoeg uitdaging geven en bent u gemotiveerd om samen met hem aan de slag te gaan, dan horen wij graag van u!

 

Boyke 17770

Boyke is een lieve Maltezer van vier jaar (geboren 02-03-2018). Hij is in eerste instantie bij ons binnengekomen omdat de eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. Boyke is daarna, na plaatsing , helaas weer teruggekomen in de opvang.

Hij had de afgelopen maanden veel last van zijn darmen en moest vaak overgeven. Na verschillende bezoeken aan de dierenarts, is er besloten om hem hypoallergeen voer te geven. Sindsdien gaat het met Boyke erg goed en de klachten zijn gestopt. Boyke zal dan ook de rest van zijn leven dit voer moeten krijgen. Een nieuwe baas dient er dus rekening mee te houden dat hij niet zomaar alles mag eten.

Deze jongeman is snel onder indruk van dingen en kan onzeker zijn. Hoewel hij erg vriendelijk is naar mensen, is een druk huishouden niks voor hem. Daarom wordt Boyke alleen bij kinderen ouder dan 16 jaar geplaatst. Hij houdt ontzettend van knuffelen, is heel erg graag bij zijn baasje(s) en volgt je overal. Dit heeft als nadeel dat hij niet alleen thuis kan blijven. Als hij ook maar even alleen gelaten wordt, is Boyke heel erg onrustig en begint te blaffen. Zelfs heel even alleen zijn is voor hem op dit moment een probleem dus het zou voor Boyke erg fijn zijn als hij terechtkomt in een huishouden dat uit meerdere personen bestaat.
Het probleem van niet alleen thuis kunnen blijven, is te trainen. Zijn nieuwe eigenaar zal er echter rekening mee moeten houden dat dit maanden kan duren en dat er in die tijd dus een oppas of opvang geregeld dient te worden als Boyke ergens niet mee naartoe kan. Tijdens een kennismaking zullen wij sowieso dieper op deze problematiek ingaan en met u bespreken hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Boyke vindt spelen erg leuk en in het bijzijn van zijn eigenaar kan hij ook lekker zijn gang gaan. Omdat hij bepaalde speeltjes kan slopen of op wil eten, raden wij aan hem stevige speeltjes te geven die niet gemakkelijk kapot te krijgen zijn. Ook kan hij een als een circushondje dansen op zijn achterpootjes.

Met wandelen loopt Boyke netjes mee en snuffelt er vrolijk op los. Zijn neusje doet dan ook goed zijn werk en dat betekent dat hij het snel door heeft als er iets op de grond ligt. Richting andere honden reageert Boyke wisselend. Grote honden vindt deze knul maar niets, maar met honden van eigen formaat wil hij soms wel spelen. Het kan zijn dat een andere hond in huis een positieve invloed kan hebben op Boyke en het alleen thuis blijven, maar dit is geen zekerheid. Boyke zal alleen geplaatst worden bij een teefje. Gebleken is dat een hond van hetzelfde geslacht niet de juiste combinatie is.

Bent u degene die Boyke een fijn huis kan bieden waar hij de eerste maanden sowieso niet alleen hoeft te zijn. Bent u geduldig en volhardend genoeg om samen met hem aan zijn probleem te werken? Dan horen wij graag van u!

Buddy 19131

Deze spierbundel heet Buddy, een American Bully van 6 jaar oud. Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar ging emigreren en Buddy helaas niet mee kon.

Buddy vond het bij ons in het begin allemaal erg spannend. Hij had geen idee waar hij terecht was gekomen en wat al die mensen van hem wilden. Na een week had hij toch wel door dat de verzorgers erg leuk waren en veranderde hij in een vrolijke, onstuimige vent. Buddy staat altijd te springen (dit kan ook tegen je aan zijn) als hij weer lekker mee mag wandelen of ravotten op speelweide. Als hij erg druk is kan Buddy ook wat hapgedrag vertonen, maar hij is dan goed af te leiden met een speeltje of wat lekkers.

Met wandelen loopt Buddy prima mee aan de lijn. Wel kan hij alert zijn richting auto’s en er naar toe willen gaan, maar ook hierin is hij te sturen. Omdat hij bij zijn vorige baas in een rustig omgeving heeft gewoond, zoeken wij weer een soortgelijke situatie voor hem. Buddy is zeker geen stadsjongen, dat is voor hem te druk, maar een rustige woonwijk zou wel een optie kunnen zijn.

Over het algemeen reageert Buddy prima op andere honden, alleen als de andere hond lelijk naar hem doet, reageert Buddy hier ook op. Een eigenaar zal er dus rekening mee moeten houden dat Buddy niet met elke hond overweg zal kunnen.

Bij zijn vorige baas heeft Buddy bij een kind gewoond en de interactie tussen hen was goed. Omdat Buddy wel druk kan zijn en op kan springen, plaatsen wij hem alleen bij kinderen vanaf 12 jaar oud. Ook kan deze knul na gewenning goed alleen thuis blijven.

Buddy is een echte Bourgondiër die graag wat lekkers voorgeschoteld krijgt. Zoals elke gespierde kerel moet hij natuurlijk ook zijn atletische lichaam goed onderhouden dus het is belangrijk om hem te laten werken voor zijn eten. Activiteiten zoals een zoekspelletje in het gras of een balansoefening met een voertje erbij, zorgen ervoor dat zijn spieren in topconditie blijven. Uiteraard wil Buddy na het trainen dan wel lekker kunnen knuffelen, uitrusten en snurken op de bank.

Buddy kan in een huissituatie waaks reageren op bezoek, hierin zal een nieuwe eigenaar Buddy dan ook moeten begeleiden.

Mocht je het wel zien zitten om met deze “Arnold Schwarzenegger” samen te wonen en dingen te ondernemen, dan horen wij graag van je!

 

Koda 11353

Dit is Koda, een vlotte Amerikaanse Stafford van 2 jaar (08-01-2020). Hij is ooit als pup bij ons binnengekomen, werd toen snel geadopteerd en heeft een liefdevol huis gehad. Helaas is het baasje van Koda overleden en zodoende is hij terug bij ons in de opvang gekomen.

Koda is een sterke kerel die soms nogal onstuimig en druk kan zijn. We merken dat hij in nieuwe situaties spannend vindt en dan wat terughoudend is en kan gaan blaffen. Met een voertje of een speeltje is het ijs echter snel gebroken en komt zijn onstuimige kant boven. Deze jonge vent is namelijk dol op spelen en als het hem niet snel genoeg gaat of hij aandacht wil, is hij ook mondig genoeg om dit te laten blijken. Het commando los kent hij nog niet goed en hij kan een speeltje wel na springen om toch weer te willen pakken.

Ook wanneer er mensen op bezoek komen, laat Koda in het begin van zich horen. Dit is vooral uit onzekerheid; zodra het bezoek eenmaal zit en hij aan ze gewend is, wil hij ook met hen graag spelen. Kinderen vindt Koda, mede omdat hij ze niet gewend is, spannend en aangezien hij roekeloos kan zijn, plaatsen wij hem niet in een huishouden waar kinderen aanwezig zijn.

Koda vindt het heerlijk om te gaan wandelen of naast de fiets te lopen. Hij heeft nog niet geleerd om netjes aan de lijn te lopen dus hij kan soms wel trekken, zeker als hij een andere hond ziet. Ook soortgenootjes vindt hij namelijk in het begin spannend. Wanneer hij een hond echter vaker gezien heeft, ontspant hij duidelijk. Hij staat dan soms zelfs open voor contact maar in andere gevallen negeert hij de hond en is meer bezig met zijn baas. We weten niet hoe zijn gedrag richting soortgenoten zal zijn als hij helemaal volwassen is dus we zoeken voor Koda een baas die hier verantwoordelijk mee om kan gaan want het is en blijft natuurlijk een sterke jongen. Daarnaast beheerst Koda nog geen commando’s en daarom adviseren wij ten zeerste om met hem naar een diervriendelijke hondenschool te gaan om zo samen met hem hieraan te werken.

We verwachten dat Koda na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis kan blijven maar gezien dit bij zijn vorige baas niet echt voorkwam, is het belangrijk dat dit rustig opgebouwd wordt.

Koda heeft een wat afwijkende bouw van zijn knieën, waardoor zijn knieschijf wat losser zit dan de bedoeling is. Vooral bij onverwachte bewegingen en of zware belasting van zijn achterpoten, kan hij hier last van krijgen. Vaak gaan deze klachten na een korte behandeling met pijnstilling weer over. Advies aan de nieuwe eigenaar is om Koda zoveel mogelijk rechtlijnige en zo min mogelijk onverwachte bewegingen te laten maken. Enkele voorbeelden: Rechtlijnige bewegingen; zoals lopen op een harde/stabiele ondergrond en zwemmen zijn goed voor de hond. Spelen met een bal en rennen/lopen op ongelijke of gladde ondergrond wordt afgeraden. Daarnaast is het belangrijk om de hond niet te dik te laten worden. Koda wordt om deze reden ook niet op een appartement geplaatst zonder lift. Elke dag traplopen is niet goed voor zijn knieën.  Mochten de klachten in 2022 dermate ernstig zijn dat de asieldierenarts een operatie adviseert, dan kan deze daar op kosten van onze opvang worden uitgevoerd.

Staat u sterk in uw schoenen, houdt u van spelen en heeft u zin om samen met deze knappe vent een mooie toekomst op te bouwen? Dan horen wij graag van u!

 

Zelda 16132

Dit is een Zelda, een Mechels herderinnetje van 1 jaar (01-08-2020). Zelda is als vondeling bij ons binnengekomen en ze zag er toen niet goed uit. Ze was zwaar ondervoed en zeer angstig richting mensen. Na weken te hebben gewerkt aan haar vertrouwen, kwam ze uit haar schulp en kwam haar lieve, speelse en onstuimige kant naar boven.

Zelda is een zeer aanhankelijk meisje dat ontzettend graag bij mensen (die ze kent) is. Ze is nog erg jong en dat merk je aan haar gedrag. Zodra ze je kent, komt haar speelse karakter naar boven en kan ze zelfs heel erg onstuimig zijn. Uit opwinding en spel kan ze dan hapgedrag vertonen. Het is in deze situaties zeer belangrijk dat dit met een zachte hand begrensd wordt. Zelda is  zeer snel onder de indruk en zodra iemand merkbaar boos wordt, kan ze weer terugschieten in haar angst en aangezien we voor haar een baasje zoeken dat haar vertrouwen en een veilige haven kan geven, is dit natuurlijk niet de bedoeling.

Aangezien Zelda een onzekere hond is, zoekt ze veel steun bij mensen die ze goed kent. Dit doet ze door te springen of helemaal tegen je aan te kruipen. Ze vindt onbekende mensen en nieuwe omgevingen erg spannend en ze kan tijdens het wandelen schrikken van de simpelste dingen. Ze kan dan gaan blaffen maar als ze rustig en met wat lekkers begeleid wordt, wordt haar nieuwsgierigheid vaak toch gewekt en durft ze toenadering te zoeken. Op deze momenten valt duidelijk te merken dat haar zelfvertrouwen groeit.

Het moge duidelijk zijn: Zelda is zeker geen “kant-en-klare” hond en we zoeken voor haar dan ook een toegewijde baas die samen met haar op een rustige manier gaat werken aan haar zelfvertrouwen. Haar nieuwe eigenaar moet beseffen dat ze veel begeleiding nodig heeft en dat dit niet alleen een kwestie van wennen is. Alles zal in kleine stappen aangeleerd moeten worden met oog en respect voor Zelda’s grenzen.

We zoeken voor deze dame een prikkelarme omgeving, zij zal dus niet in een stad of een appartement geplaatst worden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er een afgesloten tuin aanwezig is waar Zelda naar hartenlust kan ravotten. Ze vindt het heerlijk om achter een bal aan te rennen maar ook met een touw, knuffel of gevulde Kong kun je haar erg blij maken. Ze doet dit ook heel graag samen met haar baas(jes) dus het is een perfecte manier om op speelse wijze te leren.

Naast een rustige woonomgeving, zoeken wij ook een rustige gezinssituatie. Zelda wordt niet bij kinderen geplaatst en aangezien ze andere honden vooralsnog te spannend vindt, zoeken wij een plek waar zij het enige huisdier is.

Gezien wij zeer minimale informatie hebben over Zelda’s verleden en waar ze vandaan komt, verwachten wij dat ze in huis nog alles zal moeten leren. Het is niet bekend of ze zindelijk is of alleen thuis kan blijven. Ze is erg voergericht en de kans dat ze iets lekker van het aanrecht zal pakken is aanwezig. Het is dus belangrijk dat haar toekomstige eigenaar met dit soort zaken rekening houdt.

Bent u de stabiele, rustige baas die Zelda zoekt? Heeft u de juiste woon- en gezinssituatie en ziet u het wel zitten om met deze lieve jongedame aan te slag te gaan en haar vertrouwen in haarzelf en de wereld te geven? Dan horen wij graag van u!

Karel

Ook in andere asielen in Nederland verblijven regelmatig dieren die wat extra aandacht nodig hebben in hun zoektocht naar een nieuwe (geschikte) baas. Omdat wij deze dieren ook het beste gunnen, plaatsen we zo nu en dan hun profielen ook op onze website. Zo hopen wij de dieren onder de aandacht te brengen bij een wat breder publiek.
Heb je interesse in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact op met het asiel waarin deze verblijft. De contactgegevens staan onderaan in dit profiel.

Dit is onze reus Karel. Karel is bij ons gekomen omdat hij niet goed overweg kan met andere honden. Hij kan dan ontzettend fel reageren. Als hij op straat loopt en hij ziet een andere hond, dan wil hij hier echt achteraan. En aangezien Karel een grote jongen is, is hij dan ook echt niet te houden. Voor Karel is het dan ook geen optie om in een omgeving te wonen waar andere honden rondlopen.
We zijn dan ook echt op zoek naar een erf of stuk land dat goed en hoog genoeg afgezet is, waar hij als enige hond kan rondscharrelen. Het zal mensen die niets te zoeken hebben op het terrein zeker afschrikken als ze zo’n grote jongen daar aantreffen.

Karel is dan wel groot van formaat maar eigenlijk is hij van binnen een onzeker jongetje. Voor eigen mensen is hij een ontzettende lieverd en vind het heerlijk als hij aandacht krijgt. Maar door die onzekere kant kan hij naar nieuwe mensen wat afwachtend reageren. Hier in zou hij dan wat sturing nodig hebben.

Heb jij een afgesloten terrein/erf en kun je de hulp van Karel gebruiken en hem de steun geven die hij nodig heeft, aarzel dan niet om contact met op ons op te nemen. Dit zal dan zeker een win win situatie zijn.

Wij zijn telefonisch te bereiken binnen onze openingstijden op 070-5179852 of stuur een mail naar hondenpension@ndz.nl

Klik hier voor een filmpje van Karel.