Archives

Pechvogel Herman 7572

Pechvogel Herman zoekt nieuwe baas.

Helaas ben ik ook na mijn laatste plaatsing teruggekomen, dit keer lag het niet aan mij hoor echt niet, mijn toenmalige maatje ging puberen en vond mij ineens niet meer lief. Ik mocht zelfs van hem niet meer met het vrouwtje knuffelen. Dus helaas weer op zoek naar een nieuwe huis.

Voor diegene die mij nog niet kennen, zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Herman en ik ben een (volgens mijn verzorgers heel knappe) kruising Mechelse herder van 3.5 jaar oud. (01-01-2019).  In 2020 ben ik in de opvang gekomen. Ik was toen net 1  jaar oud en was volop aan het puberen. Hierdoor was ik niet altijd de makkelijkste en daardoor ben ik helaas een aantal keren teruggekomen na plaatsing. Nu mijn jonge, wilde haren aan het verdwijnen zijn, gaat alles een stuk beter en ik zou nu dan ook dolgraag een fijn mandje vinden, waar ik voor de rest van mijn leven kan en mag blijven.

Uiteraard is het belangrijk dat we elkaar eerst wat beter leren kennen dus ik zal beginnen met het opnoemen van mijn goede eigenschappen!

  • Ik ben ontzettend lief! Daar kan ik kort en bondig over zijn. Ik ben dol op knuffelen en plof graag op schoot of op de grond om heerlijke belly rub te krijgen.
  • Ik ben ook lief naar kinderen. Alleen vind ik hun manier van spelen soms wel spannend en daar kan ik wat onrustig van worden. Ik zou het dus het fijnst vinden als er in mijn nieuwe huisje géén kinderen wonen maar als ze op bezoek komen of ik ze op straat zei, dan vind ik dat absoluut geen probleem!
  • Ik vind het leuk om met andere honden te spelen. Ik ben wel een nogal robuuste speler en aangezien ik 40 kilo weeg, zoek ik dan ook een maatje van mijn eigen formaat.  Ik ben zelf trouwens echt enorm trots op mijn gespierde lichaam! Mijn verzorgers zeggen dat ik gelijk heb en dat ik onder dat laagje vet inderdaad één en al spier ben….
  • Ik ben graag actief bezig. Ik ben dol op spelen met een bal of flostouw, noem het maar op. Daarnaast ben ik een goed maatje voor naast de fiets of om mee te gaan hardlopen.
  • Ik houd van eten! Vooral lekker eten. Met een gevulde Kong of een bot doe je me altijd een plezier, maar ook voor een zoekspelletje met lekkere beloningen draai ik mijn poot niet om.

Nu ik je al mijn goede eigenschappen verteld heb, denk je vast “WAUW! Die Herman is echt een catch!” En dat ben ik ook zeker weten wel, maar ik wil natuurlijk wel vanaf het begin eerlijk zijn. Ik ben natuurlijk ook niet perfect dus er zijn ook nog  een aantal punten waar mijn nieuwe baas rekening mee moet houden of waar nog aan gewerkt moet worden….

  • Als ik me namelijk verveel, dan ga ik mezelf bezighouden. Mijn verzorgers noemen het slopen maar ik spreek zelf liever van creatieve expressie.
  • Ook tijdens mijn wandelingen heb ik veel behoefte aan uitdaging. Krijg ik die niet, dan ga ik een manier zoeken om aandacht te krijgen en je bijvoorbeeld proberen over te halen tot een touwtrekwedstrijd met mijn riem. Je moet dus echt actieve dingen met mij doen bijvoorbeeld speuren of fietsen.
  • Ik houd niet van katten. Katten vind ik maar rare wezens, ik blaf er altijd naar en als ze dan wegrennen, wil ik er weer achteraan.  Ik vind het ook niet nodig dat ze in mijn tuin verblijven en ik wil mijn huis al zeker niet met een van die vreemde schepsels delen.
  • Het liefst ben ik 24/7 bij mijn baasjes en ik vind alleen blijven heel stom. Hoewel ik het wel kan, moet je wel zorgen dat ik nergens bij kan want ik kan nog wel de neiging hebben om het huis helemaal opnieuw in te richten tijdens je afwezigheid…
  • Ik spring naar fietsers en hardlopers als ze te dichtbij komen en om extra imponerend over te komen, blaf ik daar dan uiteraard ook bij. Ook van paarden moet ik niets hebben. Dit doe ik al bijna niet meer door vele training met de mensen van het asiel, maar ik vertel het er toch maar even bij.

Omdat ik afgelopen keren terug ben gekomen omdat ik best wel moeite had met het wennen aan de nieuwe omgeving en baasjes, krijg ik gedragsmedicatie. Deze krijg ik bij mijn ontbijt met wat lekkers. Deze medicatie zorgt ervoor dat ik meer rust kan vinden en zal mij helpen bij de overgang naar een nieuwe plek. Uiteraard moeten mijn nieuwe baasjes zelf ook met mij aan de slag. Mocht het allemaal goed gaan, dan zal de medicatie afgebouwd kunnen worden. De medicatie zal voor 3 maanden geregeld worden door het dierenopvangcentrum.

 

Zoals je merkt doen mij verzorgers er alles aan om voor mij een nieuw baasje te vinden. Iemand die lekker actief met mij bezig gaat zijn, alleen wandelen is niet genoeg. Ik zoek een baasje waar ik tegenaan mag kruipen als we even aan het uitrusten( ik mag alleen niet in bed, flauw he). Iemand die mij kan begeleiden wanneer ik het allemaal even niet begrijp en wordt alleen geplaatst met een andere hond in huis, liefst mijn formaat. Ik kan namelijk veel steun uit halen van de gezelschap van andere hond.

 

Kunt u mij helpen om deze wens uit te laten komen?

 

Ik zou u eeuwig dankbaar zijn!!!!

 

Poot van Herman

Robert 22113

Robert is een leuke Jack Russell met een geschatte leeftijd van 1.5 jaar (01-01-2021). Deze jongen is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar. Omdat hij als vondeling in de opvang terecht is gekomen, hebben wij geen achtergrondinformatie over hem en weten wij niet hoe hij in huis is.

Bij ons in het dierenopvangcentrum is Robert voornamelijk een vrolijke knul. Soms vindt hij nieuwe situaties of mensen spannend, maar met een voertje of een speeltje is het ijs snel gebroken. Robert is erg actief en onderneemt graag dingen. Zo vindt hij het erg leuk om na het eten met zijn voerbak te gooien. Wij halen deze dan ook weg en bieden hem in plaats daarvan een speeltje aan waar hij vervolgens lekker mee verder speelt.

Deze vrolijke vent kent verder nog weinig. Zo heeft hij de basiscommando’s nog niet onder de knie. Wij zoeken voor deze jongeman dan ook een baas die met hem aan slag wil gaan!  Robert loopt met wandelen goed door en snuffelt er dan helemaal op los. Richting andere honden reageert deze kleine jongen erg wisselend, met name naar grote honden kan hij uitvallen. Thuis heeft hij graag het rijk voor zichzelf alleen, we herplaatsen hem dan ook niet in een woonsituatie waar al andere huisdieren aanwezig zijn.

Het is niet bekend of Robert alleen thuis kan blijven en omdat wij geen achtergrondinformatie hebben, wordt hij alleen bij kinderen vanaf 12 jaar geplaatst.

Heeft u voldoende speelgoed in huis? En ziet u het wel zitten om met deze kleine rakker aan de slag te gaan? Dan horen wij graag van u!

 

Koosje 21647

Koosje is een actieve Jack Russel van 10 maanden oud (29-9-2021).

Hij is gekocht op Marktplaats en toen bleek dat het niet ging met de andere honden in huis, is hij bij ons binnengekomen in het dierenopvangcentrum.

Koosje is een jong hondje dat nog wel het één en ander mag leren; zo heeft hij de basiscommando’s nog niet onder de knie. We zoeken dan ook een baas die lekker met hem aan de slag gaat.

Koosje is pas teruggekomen na plaatsing. De reden dat hij terug is gekomen is omdat hij voor de visite niet vriendelijk was. De eigenaren konden alles met hem en er is nooit iets gebeurd, maar bij de visite heeft hij wel gebeten. Dit gedrag doet hij niet op het asiel, maar wel na gewenning in een nieuwe huis. Hoe je hiermee aan de slag moet gaan, leggen we graag aan je uit tijdens de kennismaking.

Deze jongen is een echte avonturier. Buiten moet hij dan ook worden aangelijnd, anders gaat hij er vandoor. Ook kan deze knul aan de lijn een klein raketje zijn; zo kan hij lekker snuffelen en het volgende moment rent hij ineens snel door. Koosje vindt mensen leuk en gezellig. Hij staat altijd te springen om mee naar buiten te gaan en vooral met een bal spelen is een grote hobby van hem.  Koosje zou bij kinderen vanaf 12 jaar geplaatst kunnen worden.

Van andere honden wordt Koosje niet blij, aan de lijn valt hij uit en kan dan grommen en blaffen. Koosje reageert op de ene hond pittiger dan op de andere hond.  Wij zoeken dan ook een baas die op een leuke manier hier aan gaat werken.

Koosje kan na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Bij zijn vorige baas zat hij dan wel in een afgesloten ruimte. In een nieuwe situatie zal dit weer rustig opgebouwd moeten worden. Koosje zal eerst moeten wennen, voordat hiermee wordt begonnen. Deze jongen is wel een held op sokken; van de stofzuiger of bij onweer of vuurwerk is hij bang en zoekt dan steun bij zijn baas.

Gaat u graag op avontuur? En wilt u Koosje de wereld laten zien? Dan horen wij graag van u!

Flint 19287

Deze knappe wervelwind heet Flint of, zoals we hem hier ook wel noemen, Willem de Windhond. Velen van jullie kennen hem al door zijn carrière op social media. We hebben goed nieuws voor al zijn fans: in plaats van likes, is deze ster nu op zoek naar een nieuw huis!

Flint is als zwerver bij ons binnengekomen dus we weten helaas niks over zijn verleden. We vermoeden dat Flint voor het stropen is gebruikt en weg is gedaan toen hij niet meer functioneel was. De dierenarts schat zijn leeftijd op 4,5 jaar oud. Bij binnenkomst bleek zijn pols gebroken te zijn. Hiervoor heeft hij een lang medisch traject moeten doorlopen en hij was daarom nog niet eerder plaatsbaar.

Flint is een vriendelijke, enthousiaste jongen die zoals verwacht dol is op rennen. Hij heeft tijdens zijn revalidatieproces een hele tijd rust moeten houden dus nu het eindelijk weer mag, rent hij voluit in het rond. Niet voor heel lang hoor, hij schakelt al snel even enthousiast over op snuffelen. Ook met even lekker knuffelen maak je deze zachtaardige kerel altijd blij!

Met bepaalde honden kan Flint goed overweg. Hij zou eventueel bij een andere windhond of hond waar hij zich qua snelheid mee kan meten, geplaatst kunnen worden. Uiteraard moet bij een kennismaking dan blijken of er een klik is. Flint vindt het ook niet erg om de enige ster in huis te zijn. Vanwege zijn jachtinstinct wordt hij niet bij katten, konijnen of andere kleine dieren geplaatst. Flint heeft veel energie en kan nog weleens “last” hebben van een renbui. Een tuin is voor deze wervelwind echt een must, Flint wordt dus niet op een appartement geplaatst.

In het pleeggezin zijn we erachter gekomen dat Flint moeite heeft met alleen thuis zijn. Een nieuwe baas moet hier rekening mee houden. Het leren alleen zijn, zal met kleine stapjes moeten gebeuren.

Nog even terug naar zijn gebroken poot. Flint zijn pols zal altijd een zwakke plek blijven. Het advies vanuit onze dierenarts is hem tijdens wandelingen een brace te laten dragen.  Deze draagt hij al en is helemaal vergoed door het asiel.  Hij mag daarnaast best een rondje in de tuin rennen zonder brace, maar een carrière als sporthond op de renbaan zit er niet in.

Heeft u een tuin om heerlijk in te ravotten, zin om veel te knuffelen en wilt u deze social media ster graag een nieuw thuis geven? Vul dan het aanmeldformulier in!

 

Pimmetje 19465

Meet Pimmetje, een kruising Boerenfox van drie jaar (01-01-2019). Nadat zijn eigenaar overleed, is hij naar een familielid gegaan. Hij bleek niet het makkelijkste karakter te hebben en zo is hij bij ons in de opvang terechtgekomen.

Ook hier is Pimmetje een pittig ventje maar we kregen al snel door dat hij eigenlijk een heel onzeker en bang hondje is dat zich verschuilt achter ‘woest’ gedrag. Pimmetje heeft namelijk erg veel moeite met verandering van situaties en de laatste tijd is er in zijn leven enorm veel gebeurd wat voor hem erg stressvol is.

Inmiddels kent en vertrouwt Pimmetje een aantal verzorgers en wanneer hij bij hen is, verandert hij gelijk in een heel ander hondje. Als hij op zijn gemak is, is hij namelijk een erg vrolijke knul. Hij is speels, springt enthousiast op schoot voor een snelle knuffel of een lik in je oren. Hij rent graag een rondje door de wei en is dol op het doen van een trekspelletje. Hij laat netjes los op commando behalve als hij heel fanatiek is, dan ruilt hij zijn speeltje liever in voor iets lekkers. Ook voor een beetje stoeiwerk draait deze wervelwind zijn poot niet om.

Met iets lekkers doe je Pimmetje altijd een plezier. Dit maakt het trainen ook een stukje makkelijker. Deze jongen weet namelijk precies in welke zak je lekkers hebt zitten en hij is dan ook een ster in het doen van een zoekspelletje. In een nieuwe situatie kan hij zijn eten wel beschermen maar zodra hij je vertrouwt, verdwijnt dit.

Wij hebben gemerkt dat Pimmetje erg veel baat heeft bij regelmaat en routine. Hij loopt het liefst altijd dezelfde route(s) en hij is zeker geen hondje dat je overal mee naartoe kunt nemen. Als het druk is op straat vindt Pimmetje dat stressvol. Hoewel hij wel met je mee loopt, zie je dat hij spanning aan het opbouwen is. Hij wil dan niet altijd zijn behoefte doen en daarom zoeken wij voor deze knul een woonsituatie in een rustige buurt en een huis met tuin, waar indien nodig hij zijn behoefte mag doen.

Richting andere honden reageert Pimmetje niet goed. Hij begint te blaffen en te grommen als hij een soortgenoot ziet. Uiteraard kan dit gedrag met de juiste begeleiding wel omgebogen worden, maar we verwachten niet dat hij een sociaal hondje zal worden richting soortgenoten. Omdat Pimmetje erg onzeker kan zijn, wordt hij niet geplaatst bij kinderen. Het is niet bekend of hij alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Mocht Pimmetje in situaties komen die hij spannend vindt, dan kan hij agressie inzetten. Dit doet hij omdat hij zich bedreigd voelt. Wij raden dan ook aan om Pimmetje een eigen plekje te geven in huis waar hij zich kan terugtrekken als er bijvoorbeeld visite komt.

Voor Pimmetje zoeken wij een baas die weet dat er werk aan de winkel is en die niet verwacht dat Pimmetje bij de tweede kennismaking al geadopteerd kan worden. Voor deze jongen is het namelijk cruciaal dat hij vertrouwd is met iemand voordat hij naar zijn nieuwe huis kan verhuizen. Omdat zo’n grote verandering voor hem erg stressvol is. is het dus belangrijk dat dit in stapjes gebeurt. Hoe lang dat precies zal duren, zal van Pimmetje afhangen.

Heeft u de juiste skills en het doorzettingsvermogen om deze leuke boerenjongen een plekje te geven? Dan horen wij graag van u!

 

Suus 19796

Suus is een lief Stafford meisje van 1 jaar oud (27-01-2021). Ze is bij ons in het dierenopvangcentrum gekomen omdat ze niet in het gezin paste.

Suus heeft in haar jonge leven al best wat meegemaakt. Ze is in het buitenland geboren en naar Nederland gehaald. Ze heeft toen, voordat ze gekocht is, een aantal maanden bij een beruchte broodfokker gewoond. Helaas paste ze door haar angsten niet goed in het gezin waar ze terechtkwam. Suus heeft namelijk geen goede ervaringen opgedaan met mannen en is hiervoor heel erg bang. Als ze een onbekende man op straat tegenkomt vlucht ze, maar als dit niet kan (bijvoorbeeld in huis), zal ze gaan grommen en happen.

Richting vrouwen is Suus anders. Hoewel ze bij nieuwe mensen altijd wat voorzichtig is, is het ijs bij vrouwen snel gebroken. Ze komt dan half kruipend op schoot om te knuffelen en te kroelen en je soms zelfs een lik te geven.Knuffelen is toch echt wel één van haar favoriete bezigheden maar Suus kan ook heerlijk speels zijn. Ze heeft soms haar gekke 5 minuten en zoeft dan heerlijk in het rond.

Gezien haar gedrag tegenover mannen, zoeken wij voor Suus een gezinssituatie waar alleen vrouwen aanwezig zijn zodat ze een veilige haven heeft. Door haar angstgedrag zal ze niet bij kinderen geplaatst worden. Mochten er mannelijke bezoekers langskomen, dan is het erg belangrijk dat Suus een eigen, veilig plekje heeft. Het is erg belangrijk dat er rekening gehouden wordt met Suus en haar angsten dus dit kan enige vorm van management vereisen. Verder raden wij aan samen met een gedragstherapeut aan de slag te gaan zodat Suus kan leren dat niet alle mannen eng zijn.

Ook buiten zal Suus nog veel moeten leren, ze schrikt namelijk van alles dat nieuw is. Daarom zoeken wij voor haar een woning met een tuin in een rustige omgeving. Deze jonge meid moet nog veel leren. Het is niet bekend of ze alleen thuis kan blijven en of ze in alle situaties geheel zindelijk zal zijn. Ook commando’s kent ze nog niet. Uiteraard is dit allemaal te leren met veel geduld en lekkere voertjes.

We hebben gemerkt dat Suus zich erg optrekt aan andere honden. Ze wordt heel blij als ze een soortgenoot ziet en haalt daar veel steun uit.

Bij binnenkomst had Suus kale plekken en daarom krijgt ze op dit moment hypoallergeen dieetvoer.

Voor Suus zoeken wij een hele liefdevolle baas met een flinke dosis geduld. Heeft u de juiste thuissituatie en wilt u dit lieve meisje een kans geven? Vul dan een aanmeldformulier in via onze website.

 

Mattie 18987

Mattie is een Amerikaanse Stafford van vier jaar ( geboren 29-10-2017). Hij is bij ons binnengekomen nadat zijn vorige eigenaar overleed.

Deze knul heeft veel energie! Ga je alleen een blokje om met Mattie en krijgt hij tijdens het wandelen niet genoeg uitdaging, dan kan hij zich naar je omdraaien en tegen je opspringen (zo hoog dat je moet uitkijken voor een kopstoot). Mattie is geen hond die gelukkig wordt van een blokje om. Wij zoeken voor hem dan ook een actieve baas die creatief is en die dingen met hem onderneemt tijdens het wandelen en hem aan het werk zet. Tijdens een wandeling moet hij namelijk zowel fysiek als mentaal genoeg uitdaging krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door met hem te gaan fietsen, speuren, apporteren of spelletjes te doen waarbij hij zijn hersenen moet gebruiken. Met een goede kluif of gevulde Kong houdt deze enthousiaste kerel zich ook graag bezig!

Mattie kent al aardig wat commando’s maar hij zou het best leuk vinden om samen met zijn nieuwe baas nog meer dingen te leren. Voordat hier aan begonnen kan worden, moet de hoge piek van zijn energie er wel eerst af zijn want anders wordt het voor hem lastig zich te concentreren.

Mattie kan niet met andere honden omgaan. Hij zal niet meteen uitvallen, maar hij bouwt wel spanning op en kan dan uiteindelijk op de andere hond reageren.

Bij Mattie moet de liefde vaak even groeien. Hij kan naar onbekende mensen grommen en blaffen. Een nieuwe eigenaar zal hier ook rekening mee moeten houden als visite komt. Nieuwe mensen zullen rustig geïntroduceerd moeten worden. Het advies is om Mattie bij binnenkomst aan te lijnen, in een andere kamer te zetten of gebruik te maken van een bench die niet in een looproute staat. Door middel van een balspel of met voer kan hij op een leuke manier kennismaken met onbekende mensen. Uiteraard zullen we op dit alles dieper ingaan bij een kennismaking.

Als Mattie voldoende uitdaging krijgt, dan is hij in huis richting eigenaar lief en aanhankelijk. Ook kan hij na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Voor Mattie zoeken wij een woonsituatie waar een tuin aanwezig is. Hoewel deze jongen gespierd is, durft hij geen trappen te lopen. Ook in de auto is hij nog geen held.

Mattie wordt niet bij kinderen geplaatst omdat hij snel geprikkeld is. Als hij heel druk is, kan hij zijn bek gebruiken en wat happig worden en opspringen. Voor hem zoeken wij een huishouden dat bestaat uit maximaal 2 á 3 mensen.

Mattie is geen kant-en-klare instaphond dus wij zoeken voor hem een toegewijde baas die niet snel opgeeft. Bent u actief, kunt u deze spierbundel genoeg uitdaging geven en bent u gemotiveerd om samen met hem aan de slag te gaan, dan horen wij graag van u!

 

 

Koda 11353

Dit is Koda, een vlotte Amerikaanse Stafford van 2 jaar (08-01-2020). Hij is ooit als pup bij ons binnengekomen, werd toen snel geadopteerd en heeft een liefdevol huis gehad. Helaas is het baasje van Koda overleden en zodoende is hij terug bij ons in de opvang gekomen.

Koda is een sterke kerel die soms nogal onstuimig en druk kan zijn. We merken dat hij in nieuwe situaties spannend vindt en dan wat terughoudend is en kan gaan blaffen. Met een voertje of een speeltje is het ijs echter snel gebroken en komt zijn onstuimige kant boven. Deze jonge vent is namelijk dol op spelen en als het hem niet snel genoeg gaat of hij aandacht wil, is hij ook mondig genoeg om dit te laten blijken. Het commando los kent hij nog niet goed en hij kan een speeltje wel na springen om toch weer te willen pakken.

Ook wanneer er mensen op bezoek komen, laat Koda in het begin van zich horen. Dit is vooral uit onzekerheid; zodra het bezoek eenmaal zit en hij aan ze gewend is, wil hij ook met hen graag spelen. Kinderen vindt Koda, mede omdat hij ze niet gewend is, spannend en aangezien hij roekeloos kan zijn, plaatsen wij hem niet in een huishouden waar kinderen aanwezig zijn.

Koda vindt het heerlijk om te gaan wandelen of naast de fiets te lopen. Hij heeft nog niet geleerd om netjes aan de lijn te lopen dus hij kan soms wel trekken, zeker als hij een andere hond ziet. Ook soortgenootjes vindt hij namelijk in het begin spannend. Wanneer hij een hond echter vaker gezien heeft, ontspant hij duidelijk. Hij staat dan soms zelfs open voor contact maar in andere gevallen negeert hij de hond en is meer bezig met zijn baas. We weten niet hoe zijn gedrag richting soortgenoten zal zijn als hij helemaal volwassen is dus we zoeken voor Koda een baas die hier verantwoordelijk mee om kan gaan want het is en blijft natuurlijk een sterke jongen. Daarnaast beheerst Koda nog geen commando’s en daarom adviseren wij ten zeerste om met hem naar een diervriendelijke hondenschool te gaan om zo samen met hem hieraan te werken.

We verwachten dat Koda na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis kan blijven maar gezien dit bij zijn vorige baas niet echt voorkwam, is het belangrijk dat dit rustig opgebouwd wordt.

Koda heeft een wat afwijkende bouw van zijn knieën, waardoor zijn knieschijf wat losser zit dan de bedoeling is. Vooral bij onverwachte bewegingen en of zware belasting van zijn achterpoten, kan hij hier last van krijgen. Vaak gaan deze klachten na een korte behandeling met pijnstilling weer over. Advies aan de nieuwe eigenaar is om Koda zoveel mogelijk rechtlijnige en zo min mogelijk onverwachte bewegingen te laten maken. Enkele voorbeelden: Rechtlijnige bewegingen; zoals lopen op een harde/stabiele ondergrond en zwemmen zijn goed voor de hond. Daarnaast is het belangrijk om de hond niet te dik te laten worden.  Mochten de klachten in 2022 dermate ernstig zijn dat de asieldierenarts een operatie adviseert, dan kan deze daar op kosten van onze opvang worden uitgevoerd.

Voor koda zoeken wij een huis met tuin voor zijn energie kwijt te kunnen.

Staat u sterk in uw schoenen, houdt u van spelen en heeft u zin om samen met deze knappe vent een mooie toekomst op te bouwen? Dan horen wij graag van u!

Zelda 16132

Dit is een Zelda, een Mechels herderinnetje van 2 jaar (01-08-2020). Zelda is als vondeling bij ons binnengekomen en ze zag er toen niet goed uit. Ze was zwaar ondervoed en zeer angstig richting mensen. Na weken te hebben gewerkt aan haar vertrouwen, kwam ze uit haar schulp en kwam haar lieve, speelse en onstuimige kant naar boven.

Zelda is een zeer aanhankelijk meisje dat ontzettend graag bij mensen (die ze kent) is. Ze is nog erg jong en dat merk je aan haar gedrag. Zodra ze je kent, komt haar speelse karakter naar boven en kan ze zelfs heel erg onstuimig zijn. Uit opwinding en spel kan ze dan hapgedrag vertonen. Het is in deze situaties zeer belangrijk dat dit met een zachte hand begrensd wordt. Zelda is  zeer snel onder de indruk en zodra iemand merkbaar boos wordt, kan ze weer terugschieten in haar angst en aangezien we voor haar een baasje zoeken dat haar vertrouwen en een veilige haven kan geven, is dit natuurlijk niet de bedoeling.

Aangezien Zelda een onzekere hond is, zoekt ze veel steun bij mensen die ze goed kent. Dit doet ze door te springen of helemaal tegen je aan te kruipen. Ze vindt onbekende mensen en nieuwe omgevingen erg spannend en ze kan tijdens het wandelen schrikken van de simpelste dingen. Ze kan dan gaan blaffen maar als ze rustig en met wat lekkers begeleid wordt, wordt haar nieuwsgierigheid vaak toch gewekt en durft ze toenadering te zoeken. Op deze momenten valt duidelijk te merken dat haar zelfvertrouwen groeit.

Het moge duidelijk zijn: Zelda is zeker geen “kant-en-klare” hond en we zoeken voor haar dan ook een toegewijde baas die samen met haar op een rustige manier gaat werken aan haar zelfvertrouwen. Haar nieuwe eigenaar moet beseffen dat ze veel begeleiding nodig heeft en dat dit niet alleen een kwestie van wennen is. Alles zal in kleine stappen aangeleerd moeten worden met oog en respect voor Zelda’s grenzen.

We zoeken voor deze dame een prikkelarme omgeving, zij zal dus niet in een stad of een appartement geplaatst worden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er een afgesloten tuin aanwezig is waar Zelda naar hartenlust kan ravotten. Ze vindt het heerlijk om achter een bal aan te rennen maar ook met een touw, knuffel of gevulde Kong kun je haar erg blij maken. Ze doet dit ook heel graag samen met haar baas(jes) dus het is een perfecte manier om op speelse wijze te leren.

Naast een rustige woonomgeving, zoeken wij ook een rustige gezinssituatie. Zelda wordt niet bij kinderen geplaatst en aangezien ze andere honden vooralsnog te spannend vindt, zoeken wij een plek waar zij het enige huisdier is.

Gezien wij zeer minimale informatie hebben over Zelda’s verleden en waar ze vandaan komt, verwachten wij dat ze in huis nog alles zal moeten leren. Het is niet bekend of ze zindelijk is of alleen thuis kan blijven. Ze is erg voergericht en de kans dat ze iets lekker van het aanrecht zal pakken is aanwezig. Het is dus belangrijk dat haar toekomstige eigenaar met dit soort zaken rekening houdt.

Bent u de stabiele, rustige baas die Zelda zoekt? Heeft u de juiste woon- en gezinssituatie en ziet u het wel zitten om met deze lieve jongedame aan te slag te gaan en haar vertrouwen in haarzelf en de wereld te geven? Dan horen wij graag van u!

Karel

Ook in andere asielen in Nederland verblijven regelmatig dieren die wat extra aandacht nodig hebben in hun zoektocht naar een nieuwe (geschikte) baas. Omdat wij deze dieren ook het beste gunnen, plaatsen we zo nu en dan hun profielen ook op onze website. Zo hopen wij de dieren onder de aandacht te brengen bij een wat breder publiek.
Heb je interesse in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact op met het asiel waarin deze verblijft. De contactgegevens staan onderaan in dit profiel.

Dit is onze reus Karel. Karel is bij ons gekomen omdat hij niet goed overweg kan met andere honden. Hij kan dan ontzettend fel reageren. Als hij op straat loopt en hij ziet een andere hond, dan wil hij hier echt achteraan. En aangezien Karel een grote jongen is, is hij dan ook echt niet te houden. Voor Karel is het dan ook geen optie om in een omgeving te wonen waar andere honden rondlopen.
We zijn dan ook echt op zoek naar een erf of stuk land dat goed en hoog genoeg afgezet is, waar hij als enige hond kan rondscharrelen. Het zal mensen die niets te zoeken hebben op het terrein zeker afschrikken als ze zo’n grote jongen daar aantreffen.

Karel is dan wel groot van formaat maar eigenlijk is hij van binnen een onzeker jongetje. Voor eigen mensen is hij een ontzettende lieverd en vind het heerlijk als hij aandacht krijgt. Maar door die onzekere kant kan hij naar nieuwe mensen wat afwachtend reageren. Hier in zou hij dan wat sturing nodig hebben.

Heb jij een afgesloten terrein/erf en kun je de hulp van Karel gebruiken en hem de steun geven die hij nodig heeft, aarzel dan niet om contact met op ons op te nemen. Dit zal dan zeker een win win situatie zijn.

Wij zijn telefonisch te bereiken binnen onze openingstijden op 070-5179852 of stuur een mail naar hondenpension@ndz.nl

Klik hier voor een filmpje van Karel.