Archives

Zoef Zoef 17389

Deze jongedame heet Zoef Zoef, een Cairn terriër van 2 jaar (10-6-2019) die bij ons binnengekomen is nadat haar baasje overleed. 

 

Zoals haar naam al zegt, is Zoef Zoef een snelle meid. Ze rent graag rond en is dol op bal- en snuffelspelletjes. Ze kan apporteren als de beste en ook voor een goede knuffel draait ze haar poot niet om. Zoef Zoef is een echte gezelschapsdame en is graag onder de mensen. Ze vindt het niet leuk om alleen gelaten  te worden en kan dan gaan piepen en/of blaffen of dingen kapot maken. We zoeken voor haar dan ook een situatie waar dit niet gelijk hoeft en het alleen zijn rustig opgebouwd kan worden. 

 

Ook tijdens het wandelen is Zoef Zoef een bezig bijtje. Ze gaat enorm graag mee en is erg nieuwsgierig naar alles dat ze ziet en ruikt. Ze trekt nog aan de lijn en kent nog geen commando’s dus ze heeft nog een hoop te leren. Richting andere honden reageert deze vrolijke dame over het algemeen vriendelijk maar grote honden kan ze soms wel wat spannend vinden. Mogelijk kan Zoef Zoef bij een andere hond geplaatst worden maar dan zal eerst bij een kennismaking moeten blijken of er een match is. 

 

Zodra Zoef Zoef haar energie enigszins kwijt is, vindt ze het heerlijk om te kroelen. Ook met een lekkere gevulde Kong kun je haar altijd een groot plezier doen! 

 

Zoef Zoef is niet opgegroeid met kinderen en hier ook niet aan gewend maar gezien haar karakter verwachten we dat ze wel bij kinderen vanaf 10 jaar geplaatst kan worden. Uiteraard is het altijd belangrijk dat Zoef Zoef een eigen plekje heeft waar ze zich terug kun trekken en met rust gelaten wordt wanneer zij daar behoefte aan heeft. 

 

Heeft deze actieve meid uw hart gestolen? Vul dan het volledige aanmeldformulier in en wie weet zien jullie elkaar snel… 

Zelda 16132

Dit is een Zelda, een Mechels herderinnetje van 1 jaar (01-08-2020). Zelda is als vondeling bij ons binnengekomen en ze zag er toen niet goed uit. Ze was zwaar ondervoed en zeer angstig richting mensen. Na weken te hebben gewerkt aan haar vertrouwen, kwam ze uit haar schulp en kwam haar lieve, speelse en onstuimige kant naar boven.

Zelda is een zeer aanhankelijk meisje dat ontzettend graag bij mensen (die ze kent) is. Ze is nog erg jong en dat merk je aan haar gedrag. Zodra ze je kent, komt haar speelse karakter naar boven en kan ze zelfs heel erg onstuimig zijn. Uit opwinding en spel kan ze dan hapgedrag vertonen. Het is in deze situaties zeer belangrijk dat dit met een zachte hand begrensd wordt. Zelda is  zeer snel onder de indruk en zodra iemand merkbaar boos wordt, kan ze weer terugschieten in haar angst en aangezien we voor haar een baasje zoeken dat haar vertrouwen en een veilige haven kan geven, is dit natuurlijk niet de bedoeling.

Aangezien Zelda een onzekere hond is, zoekt ze veel steun bij mensen die ze goed kent. Dit doet ze door te springen of helemaal tegen je aan te kruipen. Ze vindt onbekende mensen en nieuwe omgevingen erg spannend en ze kan tijdens het wandelen schrikken van de simpelste dingen. Ze kan dan gaan blaffen maar als ze rustig en met wat lekkers begeleid wordt, wordt haar nieuwsgierigheid vaak toch gewekt en durft ze toenadering te zoeken. Op deze momenten valt duidelijk te merken dat haar zelfvertrouwen groeit.

Het moge duidelijk zijn: Zelda is zeker geen “kant-en-klare” hond en we zoeken voor haar dan ook een toegewijde baas die samen met haar op een rustige manier gaat werken aan haar zelfvertrouwen. Haar nieuwe eigenaar moet beseffen dat ze veel begeleiding nodig heeft en dat dit niet alleen een kwestie van wennen is. Alles zal in kleine stappen aangeleerd moeten worden met oog en respect voor Zelda’s grenzen.

We zoeken voor deze dame een prikkelarme omgeving, zij zal dus niet in een stad of een appartement geplaatst worden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat er een afgesloten tuin aanwezig is waar Zelda naar hartenlust kan ravotten. Ze vindt het heerlijk om achter een bal aan te rennen maar ook met een touw, knuffel of gevulde Kong kun je haar erg blij maken. Ze doet dit ook heel graag samen met haar baas(jes) dus het is een perfecte manier om op speelse wijze te leren.

Naast een rustige woonomgeving, zoeken wij ook een rustige gezinssituatie. Zelda wordt niet bij kinderen geplaatst en aangezien ze andere honden vooralsnog te spannend vindt, zoeken wij een plek waar zij het enige huisdier is.

Gezien wij zeer minimale informatie hebben over Zelda’s verleden en waar ze vandaan komt, verwachten wij dat ze in huis nog alles zal moeten leren. Het is niet bekend of ze zindelijk is of alleen thuis kan blijven. Ze is erg voergericht en de kans dat ze iets lekker van het aanrecht zal pakken is aanwezig. Het is dus belangrijk dat haar toekomstige eigenaar met dit soort zaken rekening houdt.

Bent u de stabiele, rustige baas die Zelda zoekt? Heeft u de juiste woon- en gezinssituatie en ziet u het wel zitten om met deze lieve jongedame aan te slag te gaan en haar vertrouwen in haarzelf en de wereld te geven? Dan horen wij graag van u!

 

Beau 16308

Beau is een Sharpei van 7,5 jaar (01-01-2014) oud. Zij is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar niet meer goed voor haar kon zorgen.

Toen ze bij ons binnenkwam, had Beau last van ontstoken huid en oren. Uiteraard is ze door de dierenarts bekeken en er is dusdoende een voedselallergie bij haar geconstateerd. Sinds Beau speciale dieetvoeding (Royal Canin Hypoallergeen) krijgt, is dit goed onder controle. Daarnaast bleek Beau een tumor aan haar staart te hebben wat er toe geleid heeft dat een stuk staart geamputeerd is. Ze heeft sindsdien nergens meer last van en gelukkig misstaat dit kortere staartje haar ook niet.

Hoewel Beau een Sharpei is, merk je dat niet aan haar gedrag. Dit ras staat er om bekend terughoudend te zijn richting onbekende mensen maar daar heeft deze dame helemaal geen last van; ze vindt bijna iedereen gezellig en komt graag een knuffel halen. Op soortgenoten reageert Beau wisselend. Kleine honden zijn sowieso een no go, ze kan hier fel op reageren en heeft de neiging achter ze aan te gaan. Tegenover grote honden is ze ze soms vriendelijk maar soms ook niet dus het is zaak dat haar nieuwe baasje(s) hier rekening mee houden en Beau’s reactie goed in de gaten houden.

Voor een goede wandeling is Beau altijd te vinden. Ze staat altijd vrolijk te springen als ze mee mag en vindt het heerlijk om op een lekker tempo een rondje te lopen. Voor de rest is Beau erg rustig (misschien zelfs wat lui) en doet ze niets liever dan lekker luieren. Voor “lekker” eten zoals een gevulde Kong wil ze haar mandje wel verlaten maar voor een potje spelen of ravotten hoef je haar niet wakker te maken. Als u dus een behendigheidshond zoekt of een kameraad die graag mee gaat sporten of waarmee u lekker een balletje kan gooien, is Beau voor u niet de juiste match.
Beau vind het wel erg leuk om kunstjes uit te voeren, als er iets lekkers er tegen over staat. Zo kan ze verschillende commando’s, maar ook bijvoorbeeld opzitten.

Over hoe Beau zich in huis gedraagt, hebben wij verder helaas weinig informatie. Om deze reden wordt ze dan ook niet bij kleine kinderen geplaatst. We gaan ervan uit dat kinderen vanaf 14 jaar geen probleem zijn, mits zij Beau ook met rust laten als ze ligt te slapen of iets lekkers aan het eten is. We verwachten dat Beau na gewenning gerust een aantal uurtjes alleen thuis kan blijven.

Houdt u net als Beau van knuffelen en denkt u dat u deze knappe, ietwat luie, dame een mooie gouden mand kan geven ? En heeft u geen probleem met het feit dat ze de rest van haar leven dieetvoeding zal moeten blijven krijgen? Dan horen wij graag van u!

 

Lizzy 11205

LIZZY, 2 JAAR

Lizzy is een kruising van bijna 2 jaar oud (30-03-2019). Nadat ze werd geplaatst bij een nieuw baasje, kwam ze helaas weer terug naar de opvang. De woonomgeving bleek niet geschikt voor haar; ze kreeg last van stress door teveel prikkels. Door haar angst en onzekerheid heeft ze de neiging uit te vallen naar mensen, verkeer en andere honden.

Lizzy is in haar puppyfase niet goed gesocialiseerd en wij verwachten dat ze altijd onzeker en angstig zal blijven in nieuwe situaties.  Om die reden zijn we voor haar op zoek naar een prikkelvrije omgeving zoals een huis in een buitengebied met een grote tuin. Omdat Lizzy nieuwe situaties en nieuwe mensen als angstig ervaart, zal de nieuwe eigenaar er rekening mee moeten houden dat hij met haar een band moet opbouwen voordat ze geadopteerd kan worden.  Hij  zal haar dus vaker moeten bezoeken in onze opvang.

Omdat Lizzy bang kan zijn voor visite, is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar haar een veilige plek in huis geeft en haar de kans gunt om op haar eigen tempo kennis te komen maken. Op straat kan ze, zoals gezegd, reageren op voorbijgangers. Uiteraard zal ook dit getraind moeten worden en wij hebben hierin al een begin gemaakt. We zullen hier bij een eventuele kennismaking uitgebreid op ingaan.

Als Lizzy je eenmaal kent, is ze een grote knuffelkont en erg speels. Ze kan gekke capriolen uithalen en is erg behendig.  Ze is een leergierige meid maar als er voor haar teveel prikkels zijn, zit haar angst haar in de weg en kan ze agressie inzetten om alles op afstand te houden. Omdat we merken dat ze graag haar neus volgt, denken we dat ze een privé workshop speuren erg leuk zal vinden, maar dit kan pas als ze gewend is in haar nieuwe huisje en in een voor haar vertrouwde omgeving. Omdat ze graag bezig is, zou het erg fijn zijn als haar nieuwe baas zelf ook creatief is en, met oog voor Lizzy’s grenzen, zoek- en snuffelspelletjes met haar doet.

Met andere honden kan Lizzy, zeker in eerste instantie, moeilijk overweg.  Hoewel Lizzy nieuwsgierig is, vind ze het ook beangstigend waardoor ze uitvalt naar voor haar onbekende honden. We merken wel dat ze, wanneer ze een hond al vaker gezien heeft, hier ook beter op reageert. Ook kan ze erg fel zijn richting een soortgenoot als er eten of aandacht van haar baas in het spel is. Om deze reden wordt ze dan ook niet bij andere honden geplaatst.

Lizzy is af en toe net een raketje en rent graag. Daarom is een grote, omheinde (!) tuin een must zodat ze haar energie kwijt kan.  Ze kan na gewenning goed alleen thuis blijven en wordt vanwege haar angsten niet bij kinderen geplaatst.

Wensenlijstje van Lizzy:

 • een prikkelarme omgeving/buitengebied;
 • geen andere huisdieren;
 • geen kinderen;
 • een baas die vaker op visite komt om een band met haar op te bouwen. Dit betekent dat Lizzy nog niet mee kan na een tweede kennismaking.

Bent u degene die de juiste woonsituatie heeft en hebt u voldoende tijd, aandacht en geduld voor Lizzy en haar rugzakje? Dan horen wij graag van u!

 

Storm 12737

 

WERVELWIND STORM, EEN REU VAN 1.5 JAAR

Storm is een jonge Mechelse herder van bijna 1,5 jaar oud (19-11-2019). Hij is op een leeftijd van 8 maanden bij ons in de opvang gekomen omdat zijn toenmalige eigenaar te weinig tijd voor hem had.

 

Storm heeft in zijn jonge leven heel wat gemist, met als resultaat dat hij op straat niet de makkelijkste hond is. Hij kan namelijk uitvallen naar mensen, fietsers en andere honden.

Bij ons is zijn gedrag richting mensen en fietsers steeds beter en inmiddels durven wij zelfs te zeggen dat dit goed gaat.  Aan zijn gedrag richting andere honden moet nog gewerkt worden maar ook hierin laat hij vooruitgang zien.

 

Een nieuwe eigenaar moet er rekening mee houden dat Storms’ gedrag op straat in een nieuwe omgeving weer kan verslechteren. Daarom is het zeer belangrijk dat deze jongeman eerst de benodigde rust en stabiliteit krijgt voordat er van alles van hem gevraagd wordt. Zodoende zoeken wij voor hem een woonlocatie waarbij hij, binnenshuis of zodra hij buiten komt, niet direct wordt blootgesteld aan beelden en/of geluiden van voorbijkomend verkeer, andere dieren en/of wandelaars. Om deze reden zoeken wij voor hem een woonsituatie in een rustige en prikkelarme omgeving. Denk hierbij aan een buitengebied met een grote tuin of erf (en dus niet in een binnenstad of appartement).

 

Storm is graag bij zijn baas en vindt knuffelen heerlijk. Soms kan hij wat kattenkwaad uithalen, maar dat is gezien zijn leeftijd zeker niet vreemd. Storm is een speelse en drukke, jonge hond die soms snel afgeleid kan zijn. Wij zoeken iemand die niet gauw opgeeft. Wij vragen een nieuwe eigenaar om meerdere keren langs te komen, zodat er al een band met Storm kan worden opgebouwd voordat deze wordt geadopteerd.

 

Omdat Storm zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe baas, zoeken wij voor hem een prikkelarme woon- en gezinssituatie. Storm wordt niet bij kinderen of andere dieren geplaatst aangezien hij, als hij overprikkeld raakt of erg opgewonden is, hapgedrag kan vertonen of kleren vastpakt. Hij is hier in te begeleiden, mits dit op een rustige maar consequente manier gebeurt.

 

Het is zeer belangrijk dat zijn nieuwe baas genoeg tijd voor Storm heeft. Na gewenning kan deze knapperd een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Bij zijn vorige eigenaar verbleef hij dan in een bench.

 

Het wensenlijstje van Storm:

 •  een buitengebied/ prikkelarme omgeving;
 • geen andere huisdieren;
 • gezinssamenstelling van maximaal 2 mensen;
 • een eigenaar die een band met hem ontwikkeld heeft voordat Storm naar zijn nieuwe huisje vertrekt. Dit betekent dus dat Storm niet bij een tweede kennismaking mee kan.

Denkt u dat u de perfect match bent voor deze wervelwind? Dan horen wij graag van u!

 

 

Jax 13942

GROTE, KNAPPE, ROEMEENSE JAX, REU VAN 2,5 JAAR

Jax is een grote, knappe, Roemeense kruising van 2,5 jaar oud (15-3-2018). Hij is bij ons binnengekomen omdat de vorige eigenaar wegens verhuizing geen passende woonruimte meer voor hem had.

Jax komt oorspronkelijk uit Roemenië en heeft door zijn verleden en slechte socialisatie een rugzakje. Hij is bang voor onbekende mensen en situaties en kan hierdoor op straat nerveus zijn en reageren op voorbijgangers, fietsers en andere honden. Dit doet hij door te blaffen en er naar toe te springen. In het verleden is het een keer mis gegaan en daarom gaat Jax nu wandelen met een muilkorf om. Gezien zijn gedrag buiten verwachten wij niet dat hij ooit los kan lopen. Zodra Jax in een rustige omgeving loopt, liefst in een omgeving die hij kent, dan ontspant hij zich. Op zulke momenten gaat hij snuffelend zijn omgeving verkennen en loopt hij graag zijn neus achterna.

Voor Jax zoeken we een rustige omgeving met een grote tuin of erf en met een goede omheining, zodat hij niet weg kan. Een plek waar hij genoeg ruimte heeft zodat het niet noodzakelijk is om hem uit te laten, omdat hem dat veel stress oplevert.

Als Jax eenmaal het vertrouwen heeft, komt hij erg graag bij je om te knuffelen of te spelen. Hij vindt het fijn om buiten te zijn en met zijn baas lekker te ravotten. Hij houdt van rennen en kan dan leuke sprongen maken. Hoewel Jax het prima vindt om buiten te zijn, zoeken wij wel een plek waar genoeg aandacht voor hem is.

Jax kan niet met andere dieren overweg en wordt niet bij kinderen geplaatst. Kinderen vanaf 16 jaar zijn voor hem geen probleem. Het is wel belangrijk dat iedereen rustig geïntroduceerd wordt. Dit geldt ook voor visite. Als er visite komt, is het advies om Jax een rustige en veilige plek te geven in het huis of de tuin.

Hoewel Jax een ietwat langer en specifieker wensenlijstje heeft voor zijn nieuwe thuis, zal hij bij de juiste baas een leuke en grappige hond zijn.

Het wensenlijstje van Jax:

 •  een buitengebied/ prikkelarme omgeving;
 • geen andere huisdieren;
 • gezinssamenstelling van maximaal 2 mensen;
 • een eigenaar die een band met hem ontwikkeld heeft voordat Storm naar zijn nieuwe huisje vertrekt. Dit betekent dus dat Jax niet bij een tweede kennismaking mee kan.

Heeft u de juiste woonsituatie en het geduld, de liefde en tijd die Jax zo verdient? Dan horen wij dat graag!

 

 

Karel

Ook in andere asielen in Nederland verblijven regelmatig dieren die wat extra aandacht nodig hebben in hun zoektocht naar een nieuwe (geschikte) baas. Omdat wij deze dieren ook het beste gunnen, plaatsen we zo nu en dan hun profielen ook op onze website. Zo hopen wij de dieren onder de aandacht te brengen bij een wat breder publiek.
Heb je interesse in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact op met het asiel waarin deze verblijft. De contactgegevens staan onderaan in dit profiel.

Dit is onze reus Karel. Voor Karel zou een plek op een erf of terrein heel geschikt zijn waar hij lekker rond kan slenteren. Is er iets niet pluis, dan geeft hij dat aan door te gaan blaffen. Hij is dan ook best waaks.

Karel is bij ons gekomen omdat hij niet goed overweg kan met andere honden. Hij kan dan fel reageren. Karel is dan ook meer een mensenhond die soms nog wel wat onzeker kan zijn. Een rustige omgeving en een consequent persoon die stevig in zijn schoenen staat zou ideaal voor Karel zijn.

Klik hier voor een filmpje van Karel.

Ben jij diegene die wij voor hem zoeken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar! Dat kan telefonisch binnen de openingstijden op 070-5179852 of stuur een mail naar hondenpension@ndz.nl