Archives

Pimmetje 19465

Meet Pimmetje, een kruising Boerenfox van drie jaar (01-01-2019). Nadat zijn eigenaar overleed, is hij naar een familielid gegaan. Hij bleek niet het makkelijkste karakter te hebben en zo is hij bij ons in de opvang terechtgekomen.

Ook hier is Pimmetje een pittig ventje maar we kregen al snel door dat hij eigenlijk een heel onzeker en bang hondje is dat zich verschuilt achter ‘woest’ gedrag. Pimmetje heeft namelijk erg veel moeite met verandering van situaties en de laatste tijd is er in zijn leven enorm veel gebeurd wat voor hem erg stressvol is.

Inmiddels kent en vertrouwt Pimmetje een aantal verzorgers en wanneer hij bij hen is, verandert hij gelijk in een heel ander hondje. Als hij op zijn gemak is, is hij namelijk een erg vrolijke knul. Hij is speels, springt enthousiast op schoot voor een snelle knuffel of een lik in je oren. Hij rent graag een rondje door de wei en is dol op het doen van een trekspelletje. Hij laat netjes los op commando behalve als hij heel fanatiek is, dan ruilt hij zijn speeltje liever in voor iets lekkers. Ook voor een beetje stoeiwerk draait deze wervelwind zijn poot niet om.

Met iets lekkers doe je Pimmetje altijd een plezier. Dit maakt het trainen ook een stukje makkelijker. Deze jongen weet namelijk precies in welke zak je lekkers hebt zitten en hij is dan ook een ster in het doen van een zoekspelletje. In een nieuwe situatie kan hij zijn eten wel beschermen maar zodra hij je vertrouwt, verdwijnt dit.

Wij hebben gemerkt dat Pimmetje erg veel baat heeft bij regelmaat en routine. Hij loopt het liefst altijd dezelfde route(s) en hij is zeker geen hondje dat je overal mee naartoe kunt nemen. Als het druk is op straat vindt Pimmetje dat stressvol. Hoewel hij wel met je mee loopt, zie je dat hij spanning aan het opbouwen is. Hij wil dan niet altijd zijn behoefte doen en daarom zoeken wij voor deze knul een woonsituatie in een rustige buurt en een huis met tuin, waar indien nodig hij zijn behoefte mag doen.

Richting andere honden reageert Pimmetje niet goed. Hij begint te blaffen en te grommen als hij een soortgenoot ziet. Uiteraard kan dit gedrag met de juiste begeleiding wel omgebogen worden, maar we verwachten niet dat hij een sociaal hondje zal worden richting soortgenoten. Omdat Pimmetje erg onzeker kan zijn, wordt hij niet geplaatst bij kinderen. Het is niet bekend of hij alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Mocht Pimmetje in situaties komen die hij spannend vindt, dan kan hij agressie inzetten. Dit doet hij omdat hij zich bedreigd voelt. Wij raden dan ook aan om Pimmetje een eigen plekje te geven in huis waar hij zich kan terugtrekken als er bijvoorbeeld visite komt.

Voor Pimmetje zoeken wij een baas die weet dat er werk aan de winkel is en die niet verwacht dat Pimmetje bij de tweede kennismaking al geadopteerd kan worden. Voor deze jongen is het namelijk cruciaal dat hij vertrouwd is met iemand voordat hij naar zijn nieuwe huis kan verhuizen. Omdat zo’n grote verandering voor hem erg stressvol is. is het dus belangrijk dat dit in stapjes gebeurt. Hoe lang dat precies zal duren, zal van Pimmetje afhangen.

Heeft u de juiste skills en het doorzettingsvermogen om deze leuke boerenjongen een plekje te geven? Dan horen wij graag van u!

 

Jazzy 22677

Jazzy is een kruising Stafford meisje van 2 jaar (01-01-2021).  Ze is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Jazzy is een erg vrolijke maar drukke meid. Deze dame heeft genoeg energie en kan hoog springen, ook tegen je aan. Wij zijn dan ook op zoek naar een actieve eigenaar. Deze dame staat altijd klaar om op pad te gaan en schudt als blij is flink met haar billen.

Met wandelen houdt Jazzy van stevig doorstappen en deze dame kan, met name in het begin, trekken aan de lijn. Dit komt doordat Jazzy het wat moeilijk vindt als er teveel prikkels zijn zoals drukte op straat of andere honden. Jazzy kan dan gaan piepen of soms de lijn pakken. Zodra je in een wat rustigere omgeving loopt, zie je de stress van haar afglijden en komt ze tot rust. Ook trekt ze dan veel minder tot bijna niet aan de lijn. Jazzy zal dan ook niet in een drukke stad of woonomgeving geplaatst worden, voor haar is een rustige woonomgeving veel beter. Ook zoeken we een plek waar een tuin aanwezig is.

Jazzy houdt erg van spelen. Een trekspel doen of even achter een bal aan rennen vindt ze enig. Het terugbrengen van de bal lukt echter nog niet altijd. Jazzy is snel afgeleid en heeft sowieso nog veel te leren, basiscommando’s kent ze namelijk nog niet voldoende. Wij raden haar nieuwe baasje dan ook aan om met haar naar een diervriendelijke hondenschool te gaan.

Nu denkt u vast, pfft deze dame heeft energie voor 10. Maar ondanks dat ze inderdaad lekker actief is, kan ze ook haar rust pakken. Ze komt graag bij je liggen om even een kroel te halen of ze kauwt op een speeltje.

Helaas hebben we geen informatie over hoe Jazzy verder in huis is, dit betekent dat we niet weten of ze alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Ook wordt ze alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.
Jazzy reageert wisselend op andere honden, ze is niet altijd agressief, maar ze maakt zich wel erg druk. Een nieuwe eigenaar moet dan ook rekening mee houden dat ze hierin begeleiding nodig heeft. Voor Jazzy zoeken wij dan ook een rustig huishouden zonder andere huisdieren.

Bent u actief en ziet u het wel zitten om deze actieve meid een gouden mand te geven? Dan horen wij graag van u

De dames Djin en Indy

Dit zijn de dames van de opvang! Djin en Indy zijn samen bij ons binnengekomen nadat hun eigenaar is overleden. Djin en Indy zijn moeder en dochter en al hun hele leven samen, dus ze zijn nu ook samen op zoek naar een nieuw huisje.

Djin, de bruine van het stel, is de moeder van Indy. Djin heeft een leeftijd van 11 jaar (01-01-2012). Bij binnenkomst zijn er verschillende bulten aan haar tepels geconstateerd en ook zijn er plekjes op haar longen waargenomen. Ze heeft op dit moment nergens last van en vanwege haar leeftijd en de ingrijpendheid van deze operatie, is ervoor gekozen haar hier niet aan te laten opereren. Nu denkt u vast dat deze dame een oud sukkelig hondje is maar niets is minder waar! Djin is namelijk nog lekker actief voor haar leeftijd. Achter een bal aan rennen, lekker wandelen… Djin staat altijd vooraan! Ze vindt iedereen altijd gezellig en komt, na eerst gespeeld te hebben, ook lekker knuffelen.

En dan hebben we dochter Indy, de zwarte gekleurde van het stel, die 7 jaar (01-01-2016) oud is. Indy vindt nieuwe mensen in het begin wat spannend, maar is snel om met wat lekkers en volgt het goede voorbeeld van haar moeder. Wat Djin doet, doet Indy ook. Ook deze dame is nog lekker actief en gaat graag mee wandelen. Indy is, als ze je kent, aanhankelijker en heeft meer behoefte aan knuffels dan haar moeder. Ook houdt deze dame van lekker eten en zoekspelletjes.

Deze dames zijn erg gehecht aan elkaar en doen alles samen: spelen, “slopen” (ze vinden het erg leuk om hier met de ballenbak te sjouwen, dit doen ze voornamelijk bij te weinig uitdaging en beweging) en wandelen. Met wandelen lopen ze keurig aan de riem en op gepaste afstand honden passeren is geen probleem. Komt een soortgenoot dichtbij, dan laten de dames wel van zich horen en als de andere hond niet te snel weg gaat kunnen ze gaan mopperen op elkaar.

Tijdens het onderling stoeien kan het soms heftig klinken, maar meestal is het niks. Ze luisteren goed naar hun namen en zo kun je het ravotten altijd onderbreken. Eten kunnen ze in dezelfde ruimte maar als ze een lekker botje hebben, kunnen ze daar wel ruzie om maken. Wij adviseren dan ook om deze gescheiden van elkaar te geven.

Bij de vorige eigenaar waren ze dagelijkse grote wandelingen gewend en vonden ze autorijden fantastisch! Ze kunnen goed alleen blijven, maar dit zal na deze periode in de opvang wel weer even opgebouwd moeten worden.

Djin en Indy kunnen waaks reageren, dit doen ze voornamelijk als ze een situatie spannend vinden. Een eigenaar zal er dan ook rekening mee moeten houden, om ze bij visite even apart te houden en bezoek rustig te introduceren, met name bij Indy. Als de visite vaker komt en ze deze bezoekers kennen zal dit snel beter gaan.

Omdat Djin en Indy geen kinderen gewend zijn, worden ze niet geplaatst bij kinderen onder de 16 jaar. Ook willen zij hun nieuwe huis niet met andere dieren delen.

Houdt u van lange wandelingen en heeft u plek in uw huis en hart voor deze twee gezellige dames? Dan horen wij graag van u!

 

Shiva 14380

Shiva is een Amerikaanse Stafford van 7 jaar (01-01-2016). Ze is bij ons binnengekomen nadat haar eigenaar niet meer goed voor haar kon zorgen. Nadat ze eerst een tijd bij ons in het pension heeft gezeten, is er nu definitief voor gekozen om een nieuwe eigenaar voor haar te zoeken.

Shiva is de grootste kroeldoos die er is, ze zit het liefst bij je op schoot en is dol op aandacht. Soms kan ze bij een eerste kennismaking wat voorzichtig zijn met het maken van contact met nieuwe mensen maar gelukkig is dit al snel voorbij zodra ze merkt dat er kroeltjes te halen vallen.

Deze dame gaat ook graag mee op avontuur. Lekker met de auto ergens naar toe om te wandelen en te snuffelen vindt ze geweldig. Ook naast de fiets lopen vindt ze erg leuk en ze doet dit heel goed. Wel vindt deze dame drukte, en met name andere honden, lastig. Ze komt dan ook het beste tot haar recht in een rustige omgeving. Shiva is dan ook geen hond die je mee moet nemen naar een bos waar veel andere honden lopen. Wij zoeken een baas die hier verantwoordelijk mee omgaat en met Shiva aan de slag wil gaan en haar hier met veel liefde en geduld in kan begeleiden.

Shiva houdt ook van spelen en snuffelen. Ze zet graag haar neus aan het werk en gaat graag naar de snuffeltuin. Ze wordt heel enthousiast van snuffel- en denkspelletjes. Soms vindt ze het ook leuk om achter een bal aan te gaan of een trekspel te doen.

Helaas hebben wij erg weinig informatie over hoe Shiva zich in huis gedraagt. Omdat ze in het verleden vaak bij haar baas was, is het niet bekend of ze alleen thuis kan blijven. We zoeken voor haar dus een huisje waar dit rustig opgebouwd kan worden. Shiva wordt alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.

In het asiel heeft Shiva snel last van haar darmen, waarschijnlijk door de stress. Daarom krijgt ze op dit moment een licht verteerbare voeding. Onze verwachting is wel dat ze zodra ze helemaal gewend is in haar nieuwe huis weer normale voeding kan krijgen.

Houdt u van kroelen en heeft u zin om met deze knappe dame op avontuur te gaan? Dan horen we graag van u!

Mattie 18987

Mattie is een Amerikaanse Stafford van 5 jaar oud (geboren 29-10-2017). Hij is bij ons binnengekomen nadat zijn vorige eigenaar overleed.

Deze knul heeft veel energie! Ga je alleen een blokje om met Mattie en krijgt hij tijdens het wandelen niet genoeg uitdaging, dan kan hij zich naar je omdraaien en tegen je opspringen (zo hoog dat je moet uitkijken voor een kopstoot). Mattie is geen hond die gelukkig wordt van een blokje om. Wij zoeken voor hem dan ook een actieve baas die creatief is en die dingen met hem onderneemt tijdens het wandelen en hem aan het werk zet. Tijdens een wandeling moet hij namelijk zowel fysiek als mentaal genoeg uitdaging krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door met hem te gaan fietsen, speuren, apporteren of spelletjes te doen waarbij hij zijn hersenen moet gebruiken. Met een goede kluif of gevulde Kong houdt deze enthousiaste kerel zich ook graag bezig!

Mattie kent al aardig wat commando’s maar hij zou het best leuk vinden om samen met zijn nieuwe baas nog meer dingen te leren. Voordat hier aan begonnen kan worden, moet de hoge piek van zijn energie er wel eerst af zijn want anders wordt het voor hem lastig zich te concentreren.

Mattie kan niet met andere honden omgaan. Hij zal niet meteen uitvallen, maar hij bouwt wel spanning op en kan dan uiteindelijk op de andere hond reageren.

Bij Mattie moet de liefde vaak even groeien. Hij kan naar onbekende mensen grommen en blaffen. Een nieuwe eigenaar zal hier ook rekening mee moeten houden als visite komt. Nieuwe mensen zullen rustig geïntroduceerd moeten worden. Het advies is om Mattie bij binnenkomst aan te lijnen, in een andere kamer te zetten of gebruik te maken van een bench die niet in een looproute staat. Door middel van een balspel of met voer kan hij op een leuke manier kennismaken met onbekende mensen. Uiteraard zullen we op dit alles dieper ingaan bij een kennismaking.

Als Mattie voldoende uitdaging krijgt, dan is hij in huis richting eigenaar lief en aanhankelijk. Ook kan hij na gewenning een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Voor Mattie zoeken wij een woonsituatie waar een tuin aanwezig is. Hoewel deze jongen gespierd is, durft hij geen trappen te lopen. Ook in de auto is hij nog geen held.

Mattie wordt niet bij kinderen geplaatst omdat hij snel geprikkeld is. Als hij heel druk is, kan hij zijn bek gebruiken en wat happig worden en opspringen. Voor hem zoeken wij een huishouden dat bestaat uit maximaal 2 á 3 mensen.

Mattie is geen kant-en-klare instaphond dus wij zoeken voor hem een toegewijde baas die niet snel opgeeft. Bent u actief, kunt u deze spierbundel genoeg uitdaging geven en bent u gemotiveerd om samen met hem aan de slag te gaan, dan horen wij graag van u!

 

 

Kayla 23630

Kayla is een lief Stafford dametje van 8 jaar oud (01-02-2015). Ze is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar. Wij vinden het onbegrijpelijk dat ze niet is opgehaald: Kayla is immers sociaal, lief en nog redelijk speels ondanks dat ze wat ouder is.

Kayla gaat graag mee wandelen en loopt dan netjes mee aan de lijn. Ze maakt regelmatig contact en kijkt je vol verwachting aan met haar mooie oogjes en probeert te ontdekken of er misschien een snoepje te halen valt. Verder vindt ze rondsnuffelen heerlijk. De reactie van Kayla richting andere honden is wisselend en hangt ook af van hoe de andere hond op haar reageert.

Deze dame is dol op lekker eten, haar brokjes krijgt ze soms niet helemaal op maar met iets lekkers zal dat niet gebeuren! Ze is dol op een gevulde Kong en ook andere snacks gaan er goed in. Kayla kent een aantal basiscommando’s en vindt het dan ook leuk om samen bezig te zijn met de baas. Wij zoeken voor haar dan ook een baasje die dat gaat doen en samen met haar gezellige dingen gaat ondernemen.

Op dit moment verblijft Kayla in een pleeggezin. Daar ligt deze dame graag op de bank en na gewenning kan ze ook een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Gezien haar karakter verwachten wij dat ze bij kinderen vanaf 12 jaar geplaatst kan worden. Wel is het belangrijk dat ze een eigen plekje in huis heeft, waar ze ongestoord kan rusten.

Bent u op zoek naar een lieve knuffeltante en maatje voor het leven? Dan horen wij graag van u!

Buzz 23755

Buzz is een stoere herder van 1,5 jaar (01-09-2021). Hij is bij ons als vondeling binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar.

Deze jonge knul is een bezig bijtje en is op zoek naar een actieve baas. Hij speelt graag en na lekker gespeeld te hebben, komt hij tegen je aan zitten om geaaid te worden.

Zoals gezegd zoeken wij voor Buzz een eigenaar die met hem aan slag gaat en hem mentaal en fysiek voldoende uitdaging gaat geven. Een blokje om of alleen als erf hond is voor deze jongen niet voldoende, Buzz houdt van lange wandelingen en moet ook op andere vlakken beziggehouden worden. Zo is hij dol op speuren maar ook een trekspel doen of een voerpuzzel oplossen vindt hij erg leuk. Buzz is ook erg dol op zwemmen en vindt het gezellig als je met hem mee zwemt.

Tijdens het wandelen loopt Buzz over het algemeen prima aan de lijn, soms kan hij trekken als hij net dat ene lekkere geurtje wil volgen. Richting andere honden reageert Buzz goed. We hebben hem echter nog niet samen met een andere hond gezet omdat we op dit moment geen passende match hebben. Hij kent een aantal basiscommando’s maar als er een loopse teef in de buurt is, kunnen de hormonen bij deze jongeman wel de overhand nemen en luistert hij opeens minder goed… Ook kan deze jongen hoog springen en over een muurtje springen is dan geen probleem. Een goede omheining van de tuin is dan ook gewenst.

Omdat wij geen informatie hebben over het verleden van Buzz, is het niet bekend of hij alleen thuis kan blijven. Wij zoeken dan ook een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Buzz kan eventueel bij kinderen vanaf 14 jaar geplaatst worden.

Bent u die actieve baas die leuke dingen met deze jongeman wilt ondernemen ? Dan horen wij graag van u!

Timon 23674

Deze knappe jongen heet Timon, een windhond van 4 jaar (01-01-2019) oud.

Timon is als vondeling bij ons binnengekomen en niet meer opgehaald door de eigenaar. De kans is groot dat hij uit de stroperijwereld komt, niet meer geschikt was voor het stropen en daarom op straat is komen te staan. Bij binnenkomst had hij ook lichte verwondingen over zijn gehele lichaam.

Zoals de meeste windhonden heeft Timon een zachtaardig en lief karakter. Hij is erg graag bij mensen, maar hij kan ook lekker luieren in zijn kennel. Uiteraard wil deze meneer wel  een zacht mandje hebben waar hij heerlijk met zijn kontje in kan liggen. Timon gaat erg graag mee wandelen en loopt actief mee en soms ook een beetje voor je voeten. Omdat hij een jachtinstinct heeft, kan hij niet overal loslopen maar aan een lange lijn kan hij zijn energie ook goed kwijt. Spelen met een knuffel vindt Timon erg leuk en hij kan zich daar prima mee vermaken.

Over het algemeen reageert Timon goed op honden van eigen formaat. Aan de lijn kan hij wel wat opwinding laten zien en gaan blaffen en springen. Het is mogelijk dat hij bij een soortgenootje geplaatst kan worden, maar dit moet dan wel een hond van zijn eigen formaat zijn.

Aangezien wij niets weten van zijn verleden, is het niet bekend of Timon alleen thuis kan zijn. Wij zoeken dan ook een situatie waar dit rustig opgebouwd wordt. Gezien het karakter van Timon verwachten wij wel dat hij bij kinderen vanaf 10 jaar geplaatst kan worden.

Voor Timon zoeken wij een baas die liefde heeft voor het ras en die hem de mogelijkheid geeft om op een veilige manier lekker te kunnen rennen op bijvoorbeeld een omheind veld of aan een lange lijn.

Bent u degene die Timon een gouden, maar zacht mandje kan bieden? Dan horen wij graag van u!

Shiro 23516

Shiro is een Akita Inu van 7 jaar (03-08-2016). Shiro is bij ons binnengekomen omdat zijn baas is overleden.

Deze jongen is een echte levensgenieter. Hij doet graag wat hij zelf wil en maakt er graag een feestje van. In zijn doen en laten kan hij dan ook net een jonge hond zijn. Hij rent graag achter een bal aan, maar apporteren kent hij (nog) niet. Deze lollige vent kan uit enthousiasme hapgedrag vertonen, maar als dit genegeerd of rustig wordt begrenst dan stopt hij hier snel mee.

Shiro houdt erg van wandelen en zijn vorige baas liep dan ook veel met hem. Shiro loopt met wandelen netjes mee aan de lijn en snuffelt er dan graag op los. Richting andere honden kan hij wisselend reageren. Hij vindt het vaak spannend en kan dan gaan liggen of uitvallen. Wel is hij hier goed in te begeleiden met wat lekkers. Soms vindt hij een andere hond wel interessant en kan dan gaan snuffelen. We hebben hem nog niet los samen met een andere hond gelaten dus we weten niet hoe hij in zo’n geval reageert. Omdat hij zelf niet altijd zeker is richting andere honden, zoeken wij een baas die hier wel rekening mee houdt en niet zomaar naar een losloopgebied gaat. Loslopen kan deze jongen niet, soms zitten er bananen in zijn oren die hem ervan weerhouden om te luisteren.

Voor een lekkere beloning, wil hij die bananen trouwens best uit zijn oren halen. Shiro kan niet goed tegen granen en het is daarom wel belangrijk dat hij graanvrij voer en graanvrije snacks krijgt.

Shiro was bij zijn vorige baas niet veel alleen. Soms moest dat wel en dan kon hij dat best een paar uurtjes alleen thuis blijven. Deze knul is wel ontzettend bang van vuurwerk, hij kan dan in paniek gaan slopen. Shiro heeft nooit samengewoond met kinderen en wegens zijn hapgedrag wordt hij alleen bij kinderen vanaf 16 jaar geplaatst.

Voor Shiro zoeken wij een baas die ervaring heeft met het ras. Wij zoeken geen baas die alleen maar valt op het knappe uiterlijk van deze knul maar zich ook bewust is van de karaktereigenschappen van een Akita Inu.

Bent u degene die deze jongen een fijn thuis kan geven? Vul dan een aanmeldformulier in.

 

 

 

Misty 23278

Misty is een kruising Stafford van bijna 8 jaar (27-08-2015). Ze is bij ons in de opvang gekomen omdat haar eigenaar is overleden.

In het begin vond deze dame het bij ons ontzettend spannend maar gelukkig begon ze snel te wennen en kwam haar knuffelige karakter naar boven. Als ze je nog niet kent is Misty niet gelijk haantje-de-voorste wanneer het om aandacht vragen gaat, maar ze went snel aan nieuwe mensen. In haar kennel en waarschijnlijk ook in huis kan ze waaks reageren. Het is dan ook belangrijk om bezoek rustig te introduceren door haar eerst even apart te zetten. Is het bezoek eenmaal gesetteld, dan kan Misty rustig kennismaken.

Richting andere honden reageert Misty over het algemeen goed. Ze is geïnteresseerd en als ze op de speelweides naast een andere hond staat laat ze spelbogen zien. Maar soms kan ze wisselend reageren. Omdat ze nooit heeft samengewoond met een ander dier wordt zijn alleen geplaatst  in een huis zonder andere huisdieren.

Bij haar vorige baas werd er alleen korte wandelingen gemaakt. Bij ons loopt ze grotere stukken, wel hebben we gemerkt dat ze erg onder de indruk is als het druk is op straat. Voor deze dame zoeken wij dan ook een rustige woonomgeving, bijvoorbeeld in een rustige wijk.

Met wandelen kan ze trekken aan de lijn maar is ze eenmaal een beetje energie kwijt dan loopt ze netjes mee. Ook heeft ze graag iets in haar bek en ze vindt regelmatig een stok die ze dan trots meesjouwt.

Misty is ondanks haar leeftijd nog speels. Deze dame doet regelmatig denkspelletjes en ze rent graag achter een knuffel of bal aan (deze dan ook terug brengen is nog wel een dingetje….). Wel is ze in het verleden geopereerd aan haar knie en heeft artrose in haar ellebogen en daarom doen het wij “apporteren” beperkt. Omdat ze al wat artrosevorming heeft, krijgt Misty pijnmedicatie en dieetvoer voor haar gewrichten.

Omdat Misty moet wennen aan mensen en ze soms onzeker kan zijn, plaatsen wij haar niet bij kinderen. Misty zou een aantal uurtjes alleen thuis kunnen blijven, wel is het belangrijk om dan niets op tafel te hebben liggen. Ook is het belangrijk dat ze eerst volledig gewend is en dit dan met kleine stappen wordt opgebouwd.

Heeft u een gouden mandje voor deze lieve dame waar ze op haar gemak van haar oude dag kan genieten? Dan horen wij graag van u!