Pimmetje 19465

Meet Pimmetje, een kruising Boerenfox van 4,5 jaar oud (01-01-2019). Nadat zijn eigenaar overleed, is hij naar een familielid gegaan. Hij bleek niet het makkelijkste karakter te hebben en zo is hij bij ons in de opvang terechtgekomen.

Toen Pimmetje bij ons binnen kwam, was hij niet de makkelijkste. Hij vond het allemaal erg spannend en bewaakte zijn kenneltje erg goed. Het heeft even een paar dagen geduurd maar al snel wonnen een aantal medewerkers zijn vertrouwen. Nieuwe mensen moeten nog steeds rustig geïntroduceerd worden, maar de heftige agressie laat hij achterwegen. Toch kan je als onbekende niet zomaar bij hem op de speelweide stappen of in de kennel. Dit betekent dat er met visite altijd rekening gehouden moet worden.

De mensen die hij op de opvang kent, kunnen echt wel alles met hem doen. Hij kan sommige dingen wel spannend vinden. Een bezoek aan de dierenarts is hier een voorbeeld van, maar hij zet geen agressie in naar bekenden. Als Pimmetje je kent, is hij een echte knuffelkont, springt enthousiast op schoot voor een snelle knuffel of een lik in je oren. Hij rent graag een rondje op de speelweide en is dol op het doen van een trekspelletje. Hij laat netjes los op commando behalve als hij heel fanatiek is, dan ruilt hij zijn speeltje liever in voor iets lekkers. Ook voor een beetje stoeiwerk draait deze wervelwind zijn poot niet om. Daarnaast vindt hij hersenwerkspelletjes ook erg leuk om te doen. Meneer lust namelijk wel wat eten.
Met iets lekkers doe je Pimmetje altijd een plezier. Dit maakt het trainen ook een stukje makkelijker. Deze jongen weet namelijk precies in welke zak je lekkers hebt zitten en hij is dan ook een ster in het doen van een zoekspelletje. In een nieuwe situatie kan hij zijn eten wel beschermen maar zodra hij je vertrouwt, verdwijnt dit.

Wij hebben gemerkt dat Pimmetje erg veel baat heeft bij regelmaat en routine. Hij loopt het liefst altijd dezelfde route(s) en hij is zeker geen hondje dat je overal mee naartoe kunt nemen. Als het druk is op straat vindt Pimmetje dat stressvol. Hoewel hij wel met je mee loopt, zie je dat hij spanning aan het opbouwen is. De laatste tijd merken we ook dat meneer gewoon graag terug wilt naar een voor hem vertrouwde plek. Hij wil dan niet altijd zijn behoefte doen en daarom zoeken wij voor deze knul een woonsituatie in een rustige buurt en een huis met tuin, waar indien nodig hij zijn behoefte mag doen. Autorijden vindt hij overigens wel heerlijk, dus meenemen om rondje te rijden is helemaal prima. Alleen wil hij niet overal mee naartoe en niet overal uitstappen.

Richting andere honden reageert Pimmetje niet goed. Hij begint te blaffen en te grommen als hij een soortgenoot ziet. Uiteraard kan dit gedrag met de juiste begeleiding wel omgebogen worden, maar we verwachten niet dat hij een sociaal hondje zal worden richting soortgenoten. Omdat Pimmetje erg onzeker kan zijn, wordt hij niet geplaatst bij kinderen. Het is niet bekend of hij alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Mocht Pimmetje in situaties komen die hij spannend vindt, dan kan hij agressie inzetten. Dit doet hij omdat hij zich bedreigd voelt. Wij raden dan ook aan om Pimmetje een eigen plekje te geven in huis waar hij zich kan terugtrekken als er bijvoorbeeld visite komt.

Voor Pimmetje zoeken wij een baas die weet dat er werk aan de winkel is en die niet verwacht dat Pimmetje bij de tweede kennismaking al geadopteerd kan worden. Voor deze jongen is het namelijk cruciaal dat hij vertrouwd is met iemand voordat hij naar zijn nieuwe huis kan verhuizen. Omdat zo’n grote verandering voor hem erg stressvol is, is het dus belangrijk dat dit in stapjes gebeurt. Hoe lang dat precies zal duren, zal van Pimmetje afhangen.

Heeft u de juiste skills en het doorzettingsvermogen om deze leuke boerenjongen een plekje te geven? Dan horen wij graag van u!

 • 19465
 • Boerenfox kruising
 • Wit / beetje zwart
 • Mannelijk
 • Ja
 • 4,5 jaar
 • Nee
 • Nee
 • Nee
 • Nee
 • Niet bekend
 • Ja
 • Gedragsbegeleiding
 • Ja
 • Valt uit naar andere honden
 • Ja