Een collectebus en een kilo verse worst

juli 6, 2021

Saskia collecteert al acht jaar ieder jaar trouw voor Dierenopvangcentrum Breda. Vorig jaar ging dit natuurlijk niet vanwege corona maar nu is ze in de week van 12 tot en met 18 juli weer van de partij. Dit doet ze met veel plezier en passie. Waarom?

Saskia: ”Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en wanneer zij op straat komen te staan, verdienen ze een tweede kans. Om ze die kans te geven zijn er goede dierenopvangcentra nodig, waar ze de juiste zorg en aandacht krijgen. Dit kost veel geld en dit wordt helaas niet volledig door de overheid vergoed. Op deze manier draag ik een beetje bij aan hun goede toekomst.”

“Vaak denken mensen dat het helemaal niet leuk is om te collecteren. Maar dat is echt niet waar. Collecteren is zeker leuk, want mensen vertellen regelmatig hun eigen bijzondere verhalen of ervaringen. Ook geven veel mensen graag iets voor dieren. Of het nu geld is of iets anders. Zo collecteerde ik bij de Albert Heijn en een dame had geen contant geld bij zich. Daarom kocht ze in de winkel een kilo verse worst en dat gaf ze aan mij. Dan kon ik dat aan de hondjes geven!! Haha…”

Het dierenasiel Breda heeft een groot verzorgingsgebied en verzorgt jaarlijks ongeveer 400 honden, 1200 katten en zo’n 2000 andere dieren zoals konijnen en vogels. Samen met pleeggezinnen verzorgt het asiel jaarlijks ook ongeveer 350 kittens. Hierbij heeft Dierenopvangcentrum Breda uw hulp hard nodig. Ook collectant worden? Graag! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar vrijwilliger@docbreda.nl. Bedankt namens alle asieldieren.