Hoe gaat het nu met… Gizzy/Barry

16 februari 2021

Inmiddels is het ruim twee maanden geleden dat ik in het asiel kennis maakte met Gizzy. Als voormalig zwerfkatje dat met ongeveer 6 maanden in het asiel is binnengekomen, was Gizzy niet goed gesocialiseerd en erg bang. Hoewel Gizzy dus ook bij mijn bezoek in een holletje bovenop de kast zat weggekropen, zag ik gelijk dat ik hem graag de tijd en aandacht wilde geven die hij nodig had om te wennen. Hij werd Barry genoemd en mocht mee naar huis!

Eenmaal thuis heeft Barry de eerste dagen vooral veel verstopt gezeten, maar aan de plekken waar ik zijn speeltjes terug vond, kon ik zien dat hij ’s nachts wel lekker speelde. Ook merkte ik dat hij meteen heel nieuwsgierig was en me in de gaten hield. Vaak als ik om keek, zag ik zijn kopje snel terug achter het gordijn schieten. Barry at ook al meteen heel goed, en dat gaf mij het vertrouwen dat ik met eten wel zijn liefde kon kopen. Stapje voor stapje, met heel fijne tips van het asiel, heb ik dit kunnen gebruiken om Barry aan mij te laten wennen. Na een paar weken werd Barry steeds iets minder angstig en werd hij meer ontspannen.

Tegenwoordig begint Barry zijn dag met uitgebreid (en luid spinnend) kopjes geven tegen mijn benen. Na zijn ontbijt gaat hij zichzelf wassen, waarna het tijd is om te knuffelen, te spelen óf te slapen! De hele dag wisselt hij, zoals dat hoort, spelen, slapen en wassen af. Het slapen doet hij soms in de woonkamer, maar meestal gezellig bij mij in de werkkamer. Een paar keer per dag loopt hij mijn bureau op, om (weer luid spinnend) met kopjes duidelijk te maken dat hij toch echt even aandacht wil. Die aandacht geef ik hem natuurlijk graag! Na het werken spelen en knuffelen we nog even, en ’s avonds ligt hij meestal naast me op de bank. Bezoek vindt Barry nog een beetje spannend, maar ook dat gaat steeds beter.

Twee maanden geleden had ik natuurlijk wel gehoopt dat Barry uiteindelijk aanhankelijk zou worden, maar dat het zo een knuffelaar werd, had ik niet verwacht. Ja, hij is alleen knuffelig als hij het zelf opzoekt, maar hij zoekt het dan ook een paar keer per dag op ;-). Alle geduld en aandacht die je in de socialisatie van zo’n katje stopt, is het bij het eerste kopje dat je krijgt al meer dan waard geweest. Ik ben ontzettend blij dat ik Barry een fijn thuis heb kunnen bieden, en hij laat me elke dag merken dat hij daar ook blij mee is!