Informatiebijeenkomsten over gastopvang van kittens en moederpoezen

9 februari 2024

Dierenasiel Breda heeft extra gastgezinnen nodig voor de opvang van kittens. Interesse? Kom naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 2 maart om 14.00u of woensdag 13 maart om 19.00u. De bijeenkomsten vinden plaats op onze locatie op de Oude Baan 60 in Breda.

Graag uw komst melden via: pleeggezin@docbreda.nl

Dierenasiel Breda is op zoek naar extra gastgezinnen voor haar kittens en moederpoezen. Per jaar worden er meer dan 400 kittens bij het dierenasiel opgevangen. Soms komen ze alleen binnen, soms met broertjes en zusjes en soms ook met de moederpoes. Ook worden er regelmatig zwangere poezen gevonden en naar het asiel gebracht. Al deze dieren worden liefdevol verzorgd, totdat ze naar hun nieuwe baasje kunnen verhuizen.

Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat de kittens in een huiselijke omgeving worden grootgebracht. Zo komen ze voldoende in aanraking met mensen, eventueel andere dieren en de gebruikelijke geluiden die bij het runnen van een huishouden horen. Daarnaast krijgen ze in het gastgezin meer aandacht dan dat in het asiel mogelijk is, zeker in het hoogseizoen.

Het dierenasiel heeft al ruim 60 gastgezinnen, maar in het afgelopen jaar bleek dat, door de enorme instroom van kittens, niet voldoende. Vandaar dat er nu een wervingscampagne loopt, om dit aantal tot 100 gastgezinnen uit te breiden. Een hele uitdaging, maar het werk als gastgezin is leuk en geeft erg veel voldoening.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd wat het allemaal inhoudt om gastgezin te zijn voor kittens, wat het dierenasiel van het gastgezin verwacht en wat het asiel te bieden heeft. Zo worden alle kosten voor de verzorging van de dieren, zoals voeding, kattenbakken en eventuele medicatie vergoed.

Bent u dol op katten en wilt u meer weten? Kom dan zeker naar een  informatiebijeenkomst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn, neem dan contact met ons op om een andere afspraak te maken.