In je testament kun je precies vastleggen hoe je wil dat jouw nalatenschap wordt verdeeld. In een testament kun je één of meer personen of organisaties tot erfgenaam benoemen. Je legt erin vast wie wat ontvangt. Dat kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van je vermogen of bijvoorbeeld een huis. Indien je het Dierenopvangcentrum Breda in je testament wilt benoemen, kun je de volgende gegevens gebruiken:

Stichting Dierenasiel Breda e.o.

Oude Baan 60

4825 BL Breda

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 20107303.

Als je geld nalaat aan een instelling met een ANBI-status (de instelling is een goed doel en voldoet aan bepaalde voorwaarden), dan ben je ervan verzekerd dat het totale bedrag ten goede komt aan het beoogde doel. Zo’n instelling hoeft namelijk geen successierecht over het bedrag te betalen. Het Dierenopvangcentrum Breda is in het bezit van de ANBI-status.

Voor het opmaken van een testament neem je contact op met een notaris. Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken bij een notariskantoor om je te laten voorlichten over het opmaken van een testament. Een eerste afspraak is meestal gratis. 

Met algemene vragen over nalatenschappen kun je ook terecht bij de Notaristelefoon op telefoonnummer 0900 – 346 93 93.

Wil je meer informatie of wil je een persoonlijk gesprek aanvragen? We zijn bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer 076-5712 712 en vraag naar Anja van Splunder, manager DOC Breda of via e-mail: anja@docbreda.nl