Een aantal keer per jaar komen er dieren in onze opvang binnen die specialistische medische zorg nodig hebben. Ingewikkelde heupoperaties, operaties aan de ogen, gebit, noem maar op. Katten en honden die met speciale medische ingrepen nog een mooi en goed leven kunnen hebben. Deze operaties zijn doorgaans duur en dat is voor ons opvangcentrum nauwelijks op te brengen. Altijd moeten gulle gevers bijspringen. Reden om een speciaal noodpotje in te stellen, om toch altijd wat geld achter de hand te hebben voor dergelijke ingrepen.

Als particulier en als bedrijf kun je een donatie doen aan dit noodpotje. Elke bijdrage is van harte welkom. 

Zelfs de grootste pechvogel kunnen we met ons noodpotje voor medische zorg redden! 

Mailo kwam als zwaar verwaarloosde hond binnen, nadat hij was achtergelaten bij een dierenkliniek. Hij had ernstige verwondingen en ontstekingen aan meerdere tenen van één achterpoot, miste zelfs een deel van een teen, was sterk vermagerd en reageerde erg angstig naar de mensen om hem heen.

Om hem de extra zorg te kunnen geven die hij nodig had, is hij ondergebracht bij één van onze pleeggezinnen om rustig te herstellen van zijn verwondingen. “Eind goed, al goed”, zou je denken, maar helaas bleek dat niet het geval.

Aan de liefde en zorg van het pleeggezin heeft het niet gelegen, maar helaas bleek de ontsteking erg volhardend. Na allereerst veel verwoede pogingen gedaan te hebben om zijn tenen te redden, bleek uiteindelijk dat amputatie van twee tenen noodzakelijk was. Met de verwachting dat alles nu goed zou komen, kwam Mailo naar onze opvang en werd hij aangeboden voor herplaatsing.

Helaas was ook nu de vreugde van korte duur. De pech hield voor Mailo aan en de overgebleven anderhalve teen begon verwondingen op te lopen. Ondanks alle inzet restte ons geen andere keuze dan de volledige achterpoot te laten amputeren.

Eindelijk bleek het geluk Mailo toe te lachen. Hij herstelde wonderbaarlijk snel en ontpopte  zich steeds meer tot een enthousiaste, sociale hond. De laatste hechtingen werden verwijderd en Mailo was, zij het met één poot minder, helemaal in zijn nopjes.

We hebben voor Mailo heel veel medische kosten moeten maken en dat werd mogelijk gemaakt door alle donaties van dierenvrienden die ons noodpotje voor medische zorg spekken.

De zoektocht naar een ‘forever home’ heeft nog enkele maanden in beslag genomen, maar uiteindelijk is hij, met zijn nieuwe naam Lex (/Legs) aan zijn nieuwe leven begonnen, waar hij het al weer enige tijd super naar zijn zin heeft.

 

 

Bedrag