Als je door omstandigheden niet meer voor je hond kunt zorgen, kunnen wij de zorg van het dier overnemen en zorgen dat hij of zij bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt.

Er moet wel plaats zijn!

Afstaan van je huisdier is alleen mogelijk als wij plaats hebben. Bij ons gaan zwerfdieren altijd voor. Neem daarom eerst telefonisch contact met ons op om te overleggen of er plaats is. Soms kan het even duren voordat we je huisdier kunnen opnemen. 

Bijdrage

Wij kunnen onmogelijk alle dieren zomaar opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk geld. De bijdrage is afhankelijk van het dier. De dieren dienen een geldig inentingsbewijs te hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is en een bewijs van de medische geschiedenis (op te halen bij de behandelende dierenarts). Ook moeten ze gechipt zijn. Als een van deze handelingen niet is uitgevoerd, brengen we extra kosten in rekening om ze alsnog uit te laten voeren door onze eigen dierenarts. Daarnaast brengt ieder dier voordat wij het opnemen een bezoek aan onze dierenarts. Mocht hieruit blijken dat er nog een andere medische behandeling noodzakelijk is, dan brengen we deze kosten ook bij jou in rekening.

Informatie

Als je afstand doet van je huisdier, neem dan de tijd om ons zoveel mogelijk informatie te geven, waarmee wij zo goed mogelijk voor je dier kunnen zorgen en een passend nieuw baasje kunnen zoeken. Hoe meer informatie hoe beter. Ook onhebbelijke eigenschappen horen wij graag. Hoe eerlijker en completer het verhaal, hoe beter het is voor het dier.

Tarieven afstand hond

  •  Afstandskosten € 70,00
  •  Gedragstest € 75,00 (in sommige gevallen noodzakelijk om de herplaatsbaarheid te kunnen beoordelen)
  •  Overige dierenartskosten zoals vaccinatie, chippen en sterilisatie. 
  •  Bij honden ouder dan 10 jaar doen we tevens bloedonderzoek en maken we eventueel rontgenfoto’s

Bij het terugbrengen van een asieldier, brengen wij altijd € 15,00 administratiekosten in rekening.
Je kunt bij ons pinnen, dit heeft onze voorkeur.