Tot januari 2016 was het voor publiek toegestaan om langs onze hondenkennels te lopen, om zo een indruk te krijgen van onze honden. Onze ervaring, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, leerde echter dat dit voor veel honden als erg stressvol werd ervaren. Dit werd bijvoorbeeld veroorzaakt door de drukte in de kennels, het feit dat publiek (ondanks verzoeken dit niet te doen) de honden regelmatig aanstaarde of deze al roepend tot stilte wilde manen. Ook probleemgedrag werd op deze wijze veroorzaakt/versterkt (bijvoorbeeld agressief blaffende honden die steeds ‘beloond’ werden voor dat gedrag).

Daarom hebben wij per 1 januari 2016 de kennels afgesloten voor publiek en zijn wij een alternatieve adoptiemethode gestart. Deze methode werd al langere tijd, succesvol, gehanteerd in andere opvangen wereldwijd. Nu wordt op voorhand gekeken of de situatie van potentiële eigenaren aansluit op één van onze honden (en andersom). Dit voorkomt wederzijds een hoop teleurstelling en wij merken dat dit veel minder stress oplevert bij onze honden.

Voor het adopteren van een hond, hanteren we onderstaande adoptieprocedure:

 1. Als je een hond ziet waarvoor je belangstelling hebt, kun je (telefonisch) informatie opvragen.
 2. Als je interesse hebt in de hond, vul je het aanmeldformulier volledig in en binnen vijf werkdagen nemen wij contact met je op.
 3. Aan de hand van het aanmeldformulier, zullen we contact met je opnemen. We maken dan kenbaar of je in aanmerking komt voor verdere kennismaking met de hond.
 4. Als jouw (thuis)situatie geschikt bevonden is, maken we een afspraak met je voor een kennismaking met de hond en ga je met de hond wandelen.
 5. Als er na de kennismaking, sprake is van een goede match en je bent nog steeds geïnteresseerd, dan wordt de hond voor je gereserveerd. Indien er bij de hond bijzondere medische handelingen zijn uitgevoerd, krijg je de medische informatie van ons mee. Vervolgens wordt er een vervolgafspraak gemaakt.
 6. Tijdens deze vervolgafspraak wandel je nogmaals met de hond, om te kijken of jouw indrukken bevestigd worden. Heb je zelf een hond of kinderen? Neem hen dan minimaal een keer mee, om te kijken of ook zij een klik hebben met de hond.
 7. Als je niet meer twijfelt en wij zien geen bezwaren, dan kun je de hond na minimaal twee keer wandelen adopteren.
 8. Bij adoptie van een hond uit onze opvang zijn onze algemene plaatsingsvoorwaarden van toepassing.

LET OP! Je kunt een hond dus niet meteen meenemen naar huis!

Enige tijd na de plaatsing zal er telefonisch contact met je worden opgenomen om te horen of alles goed gaat en je tevreden bent over onze dienstverlening. Mochten er problemen zijn, dan kun je uiteraard ook zelf contact met ons opnemen.

Tarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. We hanteren verschillende prijzen om de relatie tussen dier (levensverwachting) en prijs goed af te stemmen. Hieronder vind je een overzicht van de tarieven.

 • Pup tot 1 jaar  € 300
 • 1 tot 8 jaar  € 230
 • 8 jaar en ouder  € 150 

Inbegrepen bij adoptiekosten

We rekenen adoptiekosten om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat gecontroleerd is door onze dierenarts en volledig ingeënt en gechipt is. Mochten er zich onverhoopt medische problemen voordoen binnen twee weken na plaatsing, dan kun je kosteloos bij onze dierenarts terecht.

Je kunt bij ons pinnen, dat heeft onze voorkeur.