Wat leuk! Je hebt zojuist een dier geadopteerd via ons dierenopvangcentrum.
Wij wensen je dan ook heel veel plezier met deze nieuwe aanwinst.
Er zijn een aantal zaken waar je na adoptie recht op hebt / rekening mee moet houden.
Op deze pagina, hebben we al die informatie dan ook even voor je verzameld.
Zo wordt er ook meer toelichting gegeven over enkele van onze plaatsingsvoorwaarden.

Medische nazorg voor je nieuwe dier

Ieder dier dat wij ter adoptie aanbieden is grondig nagekeken door onze dierenarts.
Zo ondergaan dieren na binnenkomst een algeheel lichamelijk onderzoek en worden zij gevaccineerd, ontwormd, gechipt en behandeld tegen eventuele vlooien of andere problemen. Katten worden daarnaast ook gecastreerd.
Als dit alles achter de rug is en het dier gezond is verklaard (of eventuele medische problemen in kaart zijn gebracht), mag het dier herplaatst worden bij een nieuw baasje.
Soms is de tijd tussen het nakijken van het dier en de plaatsing echter wat lang, waardoor het mogelijk is dat er zich ongezien toch weer een probleem voor heeft gedaan. Ook gaat de verhuizing naar een nieuwe huisje vaak gepaard met stress, waardoor eventuele sluimerende ziekteverwekkers thuis de kop op kunnen steken.

Je hebt daarom recht op een medische nazorg van 14 dagen bij uitsluitend de asieldierenarts. Dat wil zeggen dat als er zich binnen 14 dagen na adoptie medische problemen voordoen bij het dier, je (kosteloos) terecht kunt bij één van de dierenklinieken van Anicura Dierenziekenhuis Breda. Hier vind je meer informatie over deze dierenarts.

Chipregistratie

Je nieuw geadopteerde dier is ook voorzien van een chip. De chip zal door ons geregistreerd worden bij Petbase. Je persoonlijke gegevens, zoals vermeld op de plaatsingsovereenkomst, zullen op de chipregistratie vermeld worden. Let op! In het kader van de AVG staan jouw gegevens niet openbaar op de registratie van de chip. Enkel het telefoonnummer van onze opvang staat zichtbaar.

Je ontvangt uiterlijk binnen zes weken vanuit Petbase een e-mail. In deze e-mail staat een link vermeld waarmee je een account aan kunt maken bij Petbase. Middels dit account kun je jouw gegevens openbaar zetten en jouw gegevens in de toekomst wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je gaat verhuizen of wanneer je telefoonnummer verandert. Het advies is dan ook om meteen een account aan te maken en eventueel jouw gegevens openbaar te zetten zodat degene die de chip uitleest (dierenambulance, dierenarts bijvoorbeeld) meteen bij jouw gegevens komt. 

Begeleidingsfolder

Verhuizing naar een nieuwe situatie is voor veel dieren een heel avontuur. Om de gewenning zo goed mogelijk te laten verlopen en je als nieuwe eigenaar wat handvaten te geven, hebben wij daarom belangrijke informatie verzameld. Deze kun je hier vinden:

Begeleidingsfolder Kat
Begeleidingsfolder Hond (Bron: Dutch Cell Dogs)